Arkiv

Här samlar vi ett urval av våra program.

Den 15 september 2017: Ladda ner (24,8 MB)

Imperialismen och NATO är de två huvudämnen vi tar upp i diskussionen med Sveriges Kommunistiska Partis ordförande Andreas Sörensson. Samt krigsövningen Aurora 17 och det offentliga mötet som SKP arrangerar efter demonstrationen i Göteborg, en paneldiskussion mellan SKP, NKP, KPiD och Greklands Kommunistiska Partis Skandinavien avdelning.

Dessutom lanseras en ny låt om SKP ”Partiet”, framställd av 1917.
Vill ni stödja Radio Kommunist sätt in ert bidrag på PG 421 53 84 – 1

Den 10 juni 2016: Ladda ner (22,9 MB)

Vi börjar med den ideologiska kris som präglar Vänsterpartiet, en kris som blir tydlig i frågan om Venezuela. Där Vänsterpartiet i Helsingborg har en klassmässig inställning till den kapitalistiska kris som drabbat Venezuela, medan Vänsterpartiets ledning Med Hans Linde i spetsen skyller krisen på landets ledning och därmed rättar in sig i högerpropagandans ledband. Vänsterpartiets ledning använder liksom borgerligheten antidemokrati och inskränkt pressfrihet.

Två uppringare får svar på sina frågor. Den förste handlar om situationen i Ukraina och Sovjetunionens upplösning, den andre uppringaren kommer från yttersta högerkanten och diskuterar främst miljöfrågor och kärnkraft.

Den 27 maj 2005: Ladda ner (13,4 MB)

Frige de fem fängslade kubanerna, bakgrund och fakta. Varför röstar fransmännen nej i folkomröstningen om EU-författningen. Öppet brev till Thomas Bodström.

Den 5 november 2004: Ladda ner ( 13,8 MB)

Högerextremism och nazism, vem tjänar på det. Valentina Papastavrou, antirasist och kommunalpolitiker från Salem, medverkar. Salem en kommun utanför Stockholm välkänd för de stora partiernas undfallenhet mot rasism och nynazism. Nu mobiliserar vi för motdemonstrationer, inga rasister på våra gator.

Den 8 oktober 2004: Ladda ner ( 12,1 MB)

Rolf Hagel, fd. partiordförande för SKP. Vi försvarar socialismen och vår ideologi kommunismen, SVT:s ”Uppdrag granskning” ett led i antikommunismen för att försvara och bevara ett rövarsystem.

Vill du ha ett program som inte finns kvar på hemsidan? Kontakta oss.