Inför internationella kvinnodagen

Categories :

Internationella kvinnodagen var en dag som de borgerliga och reformisterna fram till 1960- 70-talet inte ville ha något att göra med, de påstod att det var ett kommunistiskt jippo. De har rätt i att det var socialistiska och kommunistiska kvinnor som var initiativtagare 1910 och det var kvinnor från Bulgarien som fastställde den 8 mars på grund av februarirevolutionen i Ryssland, som enligt Rysslands gamla tideräkning inföll den 8 mars. Musiken i dagens program levereras av Röda Bönor som var ett av den svenska musikrörelsens första egentliga tjejband, samtliga medlemmar var kvinnor med undantag av trummisen.
Vårt utrymme för musik är begränsat och vi missa i synnerhet Röda bönor ”La lega” och Röda Bönor – Oh Carol, de finns på Youtube.
Ni som bor i Malmö med omnejd hälsas välkomna till Möllevångstorget lördagen den 5 mars kl 12.00 då Kommunistiska Partiet och Sveriges Kommunistiska Parti genomför ett gemensamt möte inför internationella kvinnodagen.
Programmet fortsätter med avslöjanden om hur regering, riksdag och EU med hemliga ”handelsavtal” stärker den kapitalistiska diktaturen.