Ett program om fusk och korruption

Mot höga matpriser

Categories :
Etiketter: ,

Fusket påstås ofta vara något som anses florera inom den organiserade brottsligheten. Och även bland en del som tvingas leva på stöd från samhället för att kunna leva ett drägligt liv. Det är kanske sant med den organiserade brottsligheten, men då måste den organiserade brottsligheten ses mycket bredare. Fuskande kapitalistiska företag och banker som tvättar svarta pengar är också en del av den organiserade brottsligheten.

Utan banker och finansbolag skulle inga narkotikaaffärer genomföras. Förutsättningarna för den organiserade brottsligheten riktad mot samhället har sin grund i offentlig och privat samverkan. Med arbetsförmedlingens ”privatisering” vidgas området för den organiserade brottsligheten. Liksom privatiseringarna av ledsagartjänster och hemtjänst har gjort. Även de privatiseringar som skett inom skola, sjukvård och andra områden har vidgat  möjligheterna för de kriminella att utnyttja samhällets ekonomi för fusk. En del av de kriminella utmålas som paria och en del hyllas som framstående samhällsmedborgare. Oftast framställer man dem som skapare av jobb, men jobb skapas inte av enskilda profitörer utan skapas på grund av de mänskliga behoven. Politikerna har en god förmåga att blunda för allt fusk och kriminalitet av dessa individer. Den politiska karriären avslutas ofta som konsul åt dessa.

Dessutom en del om kommunala begränsningar av medborgarnas inflyttande, och än mer om offentlig och privat samverkan. Och småföretagens eftergivenhet för monopolföretagen som kommer att bidra till att de gräver sin egen grav. Dessutom en del om miljö och arbetsrätt.

Har du frågor eller synpunkter mejla radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Vårt nya telefonnummer är 040-692 83 84