SD:s smutsiga historia

Categories :
Etiketter: , ,
I dagarna har första delen av den vitbok som behandlar SD:s förflutna givits ut. Den visar att en majoritet av de som bildade SD kom från den nynazistiska rörelsen, med andra ord inget som man inte redan kände till. Att det finns partier som vid andra världskriget hade dessa åsikter är väl dokumenterat som till exempel Bondeförbundet, dagens Centerparti. Den så kallade vetenskapliga rasismen som kom någon gång på 1800-talet visade sig vara fullständigt felaktig och att idag fortfarande framföra liknade åsikter om en låtsas essens som Sverigedemokraterna visar inte bara prov på en avgrundsdjup historielöshet och antivetenskaplighet utan också en avskyvärd reaktionär människosyn som inte hör hemma i vårt samhälle. Frågan som bör behandlas är hur kan sådana åsikter som väl och grundligt avslöjats reproduceras.
Pilotstrejken är slut – SAS den stora vinnaren
Pilotförbunden har blåst av strejken och gått med på ett fem och ett halvt års avtal. Radio Kommunist kan konstatera att det blev en storseger för SAS. Man har gått med på lönesänkningar och förlängd arbetsvecka. Hur kunde man hamna i en sådan situation? Lyssna på Jan och Victor när de ger svar.
Annat som kommer att tas upp:
• Företag som inte tar ansvar
• Är för många akademiker i politiken ett problem
• El-plundringen
Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook