Program före 2012

Categories :
Etiketter:

Den 16 december 2011: (P 252)
Den senaste opinionsundersökningen om svenskarnas förhållande till EU och euron ger det glädjande beskedet att kommunisternas åsikter stämmer väl med den allmänna opinionen. Avtalsrörelsen är också ett tema i sändningen, andra frågor som tas upp är FRA lagen och kollektivtrafiken.
Glöm inte kampfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 9 december 2011: (P 251)
Ryska valet skulle vara fokus i den här sändningen, men under inspelningens gång framstod med all tydlighet att orättvisorna och lögnerna från det politiska etablissemanget i Sverige är precis lika korrupta som i Ryssland så därför kom det i huvudsak att handla om Sverige och dess förhållande till den kapitalistiska diktaturen och EU. Med ett sjyst val i Ryssland skulle kommunisterna få 52 % av rösterna, och de kapitalistiska partierna 35 %, övriga skulle inte klara inträdeskravet i duman. Ni kan läsa mer på www.riktpunkt.nu och ett enkelt och billigt sätt att stöda partiet är att klicka på reklamlänkarna, passa på att blunda under tiden. Det finns även mycket intressant att läsa på SKP:s Blogg .
Glöm inte kampfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 1 december 2011: (P 250)
I dagens program får ni höra Victor och Jonas, huvudtemat är frågan om vi har råd till den s.k. ”välfärden” i framtiden. I programmet avslöjas borgerlighetens myter kring detta, vi har mer än väl råd med en väl fungerande sjukvård, bara en tiondel av den ökade produktiviteten skulle mer än väl kompensera att vi lever några år längre. Även avtalsrörelsen berörs.
Glöm inte kampfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 25 november 2011: (P 249)
Politisk ekonomi blir ju ett av teman på studiedagen med kommunisterna den 3 december, dagens program innehåller en hel del politisk ekonomi med anknytning till den pågående avtalsrörelsen. Vi ställer också frågan, vad krävs för att bli Europas bäste finansminister? Svaret får du i programmet.
Glöm inte kampfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 18 november 2011: (P 248)
Dagens program innehåller en rapport från Demokratisk Ungdoms Världsfederations kongress i Lissabon, Portugal. Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund representerades av Jonas, känd från Radio Kommunist. Ni får även höra en del om EU och kampen mot förskingringen av våra gemensamma tillgångar.
Glöm inte kampfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 11 november 2011: (P 247)
Ett nytt program med kampen mot EU diktaturen som ledstjärna. En diktatur som präglas av korruption, självbelåtenhet och betraktande av dess medborgare som pöbel och mindre vettande. Vi vill störta dessa fariséer ner i den avgrund som är deras rätta plats, för att kunna verkställa en verklig folkmakt och demokrati. Ett socialistiskt samhälle.
Glöm inte kampfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 3 november 2011: (P 246)
Greklands arbetarklass kämpar för rätten till att ha ett inflytande över sina egna levnadsbetingelser och demokrati. Socialdemokraterna och högern tar gemensamma tag för att överlämna makten till den nya kolonialmakten i Bryssel, en kolonialmakt styrd av finanskaptalets profitbegär. Den döende kapitalismen kantas av miljontals lik, skall det socialistiska Kina rädda denna historiska relik, är huvudtemat i dagens program.
Glöm inte kampfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 21 oktober 2011: (P 245)
I dagens sändning diskuterar vi den inskränkning i de demokratiska rättigheterna som polisens agerande vid förra veckans rasistdemonstration innebar. Vi tar också upp frågan om Imperialismens brott i Libyen där man nu lyckats placera sin egen Quisling vid rodret för att säkra oljetillgångarna och förhindra Afrikas frigörelse från nykolonialismen. Det blir en del om Grekland och vi berättar om Sverigedemokraternas kamp för kapitalisterna och spekulanternas profiter och nedskärningar i socialförsäkringssystemen.
Glöm inte kampfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 14 oktober 2011: (P 244)
Vi fortsätter diskussionerna om höstbudgeten och de olika skuggbudgeterna som de fyra ”oppositionspartierna” lagt fram, hur mycket opposition är det egentligen. För den oinvigde är det svårt att hitta något radikalt alternativ till regeringens budget. Alla alternativen är ganska lika, spekulanterna skall hållas skadelösa medan folket får vidkännas nedskärningar inom sjukvård, skola och socialförsäkringssystemen..
Glöm inte kampfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 7 oktober 2011:  (P 243)
Dagens sändning handlar om de olika budgetalternativen, här lägger kommunisterna fram sin budget, vars huvudsakliga innehåll är åtgärder som begränsar kapitalets makt, satsa på offentlig sektor, bygg statliga basindustrier som tar hand om vårt lands råvaror och förkorta arbetstiden och sätt fler i arbete. Varken regeringen eller oppositionen har kraft och mod att inskränka monopolen och storfinansens makt över våra liv därför blir deras enda konkreta lockrop, från höger till vänster – satsa på småföretagen – vilket de nu gjort sedan början av förra århundradet utan några framgångar.
Vi tar också upp de protester mot kapitalistisk utsugning och finanskapitalets diktatur som växer runt om i vår värld. Och avslutningsviss behandlar vi den byråkrati som äter upp vår sjukvård och offentliga omsorg.
Glöm inte kampfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 30 september 2011: (P 242)
Äntligen tillbaka, efter 11 månaders sändningsuppehåll som orsakades av att vi glömt att förlänga sändningstillståndet från närradion i Burlöv, är vi nu tillbaka med nya friska tag. Vi kommer inte att sända direkt över närradion och därför har ni inte för tillfället möjligheter att ringa till studion. Vi planerar dock för direktsändning över internet och då skall inte bara de som bor i närheten av Burlöv få möjlighet att ringa, utan hela världen. Tänk i framtiden får du kanske möjlighet att lyssna till Hugo Chavez eller Fidel Castro direkt över Radio Kommunist. Har ni tekniska tipps mejla dem till oss.
I dagens program är vi tre personer i studion, Victor, Jonas och Jan. Programmet handlar om socialdemokraternas svek i A-kassefrågan, Tobisskatten, sjukvård, bostadspolitik och Palestinas rätt till en självständig stat. Vi önskar alla tidigare lyssnare ett varmt välkommen tillbaka och tackar för alla uppmuntrande mail vi mottagit under sändningsuppehållet
Glöm inte kampfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 29 oktober 2010: (P241)
En timmes monolog som börjar med den obligatoriska frågan om arbetslösheten, som även fick en påspädning genom den sjukförsäkringsreform som sparka ut de sjuka i arbetslöshet. Arbetslösheten är ett problem under kapitalismen, som är ett ekonomiskt system för att genera profiter till enskilda. Kommunisterna vill använda ekonomin för att fördela de resurser vi gemensamt skapar. Och det är en fördelning som inte bygger på den borgerliga äganderätten, vi vill fördela efter behoven i samhället.
Glöm inte kampfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 22 oktober 2010: (P240)
Rasismen och nyfascismen har fått ett en fast position i den svenska politiken genom Sverigedemokraternas inträdde i riksdagen. Det mest beklagiga är de andra partiernas följsamhet mot denna kapitalets värsta form av diktatur. Moderaterna är numera inte det yttersta av högerdiktaturens redskap, den rollen har övertagits av Sverigedemokraterna som är fientliga till alla de värderingar och framsteg som den svenska arbetarklassen har kämpat för.
Glöm inte kampfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 8 oktober 2010: (P239)
Organisera dig i Sveriges Kommunistiska Parti, det kommunistiska partiet i Sverige, Sverige behöver fler kommunister för att kunna utveckla den klassmedvetenhet och ideologiska kamp som är nödvändig för att vi skall kunna eliminera de problem som orsakas av det kapitalistiska systemet. Det är dags för en ny politik, en politik som tar från storfinansen och kapitalet och ger till det arbetande folket. Den lilla klicken av oligarker skall inte få diktera villkoren för våra liv och levnadsvillkor. Det är dags för kamp.
Glöm inte kampfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 1 oktober 2010: (P238)
Valet och dess resultat diskuteras, men samtidigt är det viktigt att intensifiera den utomparlamentariska kampen. Klasskampen är en kamp som pågår ständigt mellan det arbetande folket, som producerar alla våra nyttigheter, och de som vill vegetera på det arbetande folket. Grupper av bankirer, spekulanter och kapitalister har bara ett mål, att utvinna arbetsfria profiter av de arbetandes slit. Det är mot dessa grupper klasskampen skall föras, låt er inte luras av rasisterna i Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna är kapitalets förlängda arm och vill splittra det arbetande folket av olika nationaliteter.
Glöm inte kampfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 24 september 2010: (P237)
Valet är över, Sverige röstade för att den kapitalistiska politiken med massarbetslöshet, rasering av socialförsäkringarna och privatisering av offentligt ägd egendom och verksamheter skall fortsätta. Alt för få vågade följa kommunisternas, Sveriges Kommunistiska Partis linje. Nu har vi redan konstaterat att förväxlingen med det småborgliga partiet som kallar sig ”kommunistiska partiet” har ställt till förvirring och länsstyrelsen har förklarat att alla röster på den valbeteckning som vi använt under tre tidigare val är ogiltiga eftersom ovannämnda parti lyckat registrera det i en kommun, trots att vi har det registrerat i tre kommuner. Men så är den borgerliga rättvisan, vi har förvägrats registreringen i hela landet, men borgarnas försvarsadvokater får alla möjligheter att blockera det kommunistiska partiet i Sverige, Sveriges Kommunistiska Parti (SKP). I övrigt hänvisar vi till www.skp.se
Glöm inte valfonden som nu är kampfond PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 17 september 2010: (P236)
Detta blir det sista programmet innan det är dags för dig att ta ställning, vi önskar och hoppas att du har modet och viljan att lägga din röst på det kommunistiska partiet i Sverige, Sveriges Kommunistiska Parti (SKP). Detta är ett program som förklarar varför det är nödvändigt med ett riktigt alternativ i valet 2010. Opositionen, Alliansen och Sverigedemokraterna är alla överrens om att det är den kapitalistiska marknadsdiktaturen och EU som skall diktera villkoren för det arbetande folket. Sjuka, arbetslösa och invandrare skall skuldbeläggas för kapitalets kris.
Lägg din röst på Sveriges Kommunistiska Parti (SKP) den 19 september, för ett verkligt alternativ.
Får du inte tag i våra valsedlar, tag en blank och skriv Sveriges Kommunistiska Parti (SKP)
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080

Den 10 september 2010: (P235)
Valspurten närmar sig och detta är ett program förklarar varför det är nödvändigt med ett riktigt alternativ i valet 2010. Opositionen, Alliansen och Sverigedemokraterna är alla överrens om att det är den kapitalistiska marknadsdiktaturen som skall diktera villkoren för det arbetande folket. Skillnaden består mest i vilka de anser vara fienden. För SD invandrarna, för alliansen sjuka och arbetslösa, och för det rödgröna blocket är det alliansen. Vi kommunister vet vem som är den verkliga fienden, en fiende som de nämnda kombinationerna gör allt för att försvar. Fienderna till det arbetande folket är kapitalet och deras kamporganisation EU.
Lägg din röst på Sveriges Kommunistiska Parti (SKP) den 19 september, för ett verkligt alternativ.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 3 september 2010:(P234)
Valrörelsen fortsätter och vi har full bemanning i studion, I dagens program svarar vi på frågor om arbete, sysselsättning, invandring och skola, dessutom en del annat smått och gott. Valboden är nu öppen på Gustav Adolfs Torg i Malmö.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 27 augusti 2010: (233)
En timmes monolog av Jan Jönsson, ensam i studion pratar han om valrörelsens viktigaste frågor. Arbete, sysselsättning och social rättvisa är inget vi får till skänks, det fodras kamp, klasskamp och det är den kampen kommunisterna vill intensifiera. Vi måste bryta banden mellan staten och kapitalet. Vi vill en stat och regering som arbetar för det arbetande folkets intressen. Finanskapitalet och kapitalisterna hör hemma på historiens skräphög och där förpassar vi dem genom kamp.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 20 augusti 2010: (P232)
Valet närmar sig och löftena om guld och gröna skogar duggar tätt, verkligheten är dock annorlunda det blir de välbeställda som kommer att få nya privilegier och subventioner. Det arbetande folket som producerar alla de nyttigheter vi behöver i samhället skall göras maktlösa och deformeras till slavar i kapitalets intresse.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 13 augusti 2010: (P231)
Arbetslösheten sjunker och det går bra för Sverige enligt det nya ”arbetarpartiet”, deras glädjetjut har inte mycket fog för sig, sanningen är att sysselsättningsnivån bland den arbetsföra befolkningen fortfarande är rekordlågt. Ingen regering som skall följa kapitalets och EU-byråkratins diktat kan lösa problemen med arbetslösheten. Det kan bara en ny politik, en politik som ställer det arbetande folkets väl förre storfinansens intresse, kommunisternas politik.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 6 augusti 2010:(P230)
Arbetslösheten sjunker och det går bra för Sverige enligt det nya ”arbetarpartiet”, deras glädjetjut har inte mycket fog för sig, sanningen är att arbetslösheten på ett år har minskat från 503 000 till 488 000, dvs. skillnaden är 15 000. Den sjunkande arbetslösheten täcker inte upp de praktikplatser som regeringen gratis ställt till kapitalets förfogande. Dessutom ligger sysselsättningsnivån bland den arbetsföra befolkningen fortfarande rekordlågt. Ingen regering som skall följa kapitalets och EU-byråkratins diktat kan lösa problemen med arbetslösheten. Det kan bara en ny politik, en politik som ställer det arbetande folkets väl förre storfinansens intresse, kommunisternas politik.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 30 juli 2010: (P229)
Kapitalet dikterar politiken för bägge allianserna, därför behöver vi ett politiskt alternativ som tar upp kampen mot kapitalets diktatur. Massarbetslöshet, privatiseringar och rasering av den offentliga sektorn, nedskärningar i socialförsäkringssystemen är verk av storkapitalet och dess byråkrater i de olika regeringskonstellationer som styrt Sverige de senaste decennierna.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 23 juli 2010: (P228)
Bemanningsföretagen det moderna samhällets värsta parasiter är ett tema i dagens program. Företag som enbart har syftet att dumpa löner och urholka alla former av anställningstrygghet har självklart inget existensberättigande. De är parasiter som enbart vegeterar med hjälp av ryggradslösa politiker som har som viktigaste uppgift att garantera dessa parasiter sina profiter. Vi behöver fler kommunister i Sverige, organisera dig.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 16 juli 2010: (P227)
Klasskampen hårdnar samtidigt som de statsfinansierade partierna försöker profilera sig som solidariska med de människor som har det sämst ställt i samhället. Deras politik har dock den motsatta verkan, den gynnar kapitalet med höga profiter vilket går ut över det arbetande folket som får betala deras profiter med sitt eget svett. Mona Sahlin hjälper dem genom att driva frågan om förlängning av arbetstiden, ett sätt för kapitalet att öka utsugningen.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 2 juli 2010: (P225)
Finns det inte tillräckligt med partier i Sveriges riksdag, och varför skall kommunisterna ställa upp? Det får du svar på i dagens program. Dessutom belyser vi arbetsköparnas och kapitalets terror mot det arbetande folket.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 18 juni 2010: (P224)
Arbetslösheten och kapitalets barbari är temat för detta program, det finns ett alternativ till den politik som förts de senaste 20 åren. Sveriges Kommunistiska Parti är alternativet.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 11 juni 2010: (P223)
Mindre än 100 dagar kvar till valet och opinionssiffrorna visar att det blir en rödgrön regering, vi byter gärna regering, men framförallt vill vi byta politik. Mona Sahlins besök i Hälsingborg tillsammans med de andra nordiska socialdemokratiska ledarna bådar dock intet gott. När Mona Sahlin säger sig imponeras av den arbetstidsförlängning som danska socialdemokrater och deras bundsförvant SF föreslår, så går Mona Sahlin kapitalet och storföretagens ärende. Att öka profiten genom en förlängning av arbetsdagen är ingen ny företeelse, redan Karl Marx visa på att kapitalet försöker öka sin andel och profiter med främst två metoder, ökad arbetsproduktivitet och förlängning av arbetstiden. Vi diskuterar också bostadspolitik och att regionen runt Malmö skulle behöva lika många bostäder som byggdes under miljonprogrammet, i verkligheten byggs ca 500 bostäder per år, när behovet är 4500 bostäder per år. Självklart kan bostadsprofitörerna i en sådan situation skära guld med täljkniv.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080.

Den 4 juni 2010: (P222)
Vi kämpar för ett samhälle som inte styrs av barbarer, vi är motståndare till all privatisering. I synnerhet när det innebär att offentliga skattemedel skall överföras till holdingbolag i New Jersey eller andra s.k. skatteparadis. Centerns reklamkampanj om sjuksköterskor i floppa tofflor är en lögn bortom all verklighet. Undvik barbariet, rösta på Sveriges Kommunistiska Parti (SKP) för en ny politik.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1.

Den 28 maj 2010: (P221)
Vi börjar med att presentera vårt valprogram för det skånska landstinget och den regionala politiken inom områdena sjukvård och kommunikation. Kim Jensen första namn på landstingslistan i Skåne presenterar sig. Inom sjukvården är det främst kravet om nej till privatiseringar och att sjukvården skall följa sjukvårdslagen. Inga skattepengar skall få användas för profiter till kapitalet och sjukvården får inte förvandlas till en handelsvara. Kim efterlyser också en riktig tandvårdsreform ”tänderna är en del av kroppen” och skall behandlas liksom andra sjukdomar. Inom kollektivtrafiken är målet 0-taxa, finansiera kollektivtrafiken via skattsedeln i kommunala bolag och rädda miljön.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1.

Den 21 maj 2010: (P220)
Politiker, ekonomer och media försöker få oss att tro att det som sker i Grekland beror på att det arbetande folket har levt över sina tillgångar, att de slösar med pengar och att de arbetar för korttid. I veckan som gått har man haft stora strejker och demonstrationer, arrangerade av KKE, det kommunistiska partiet i Grekland, över 200 000 samlades i kommunisternas demonstration i Athen, och man gjorde manifestationer på ytterligare 70 platser i Grekland. Det folkliga motståndet är stort trots de svenska mediernas påståenden och rapporter om att grekerna skulle stödja raseringen av det välfärdssystem och den offentliga sektor man byggt upp. De som stödjer det är marknadsliberaler, spekulanter och kapitalet, men kampen hårdnar därför behöver det arbetande folket i Grekland ditt solidariska stöd, därför är Greklands sak vår.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1.

Den 14 maj 2010: (P219)
Solidaritet med Greklands folk är ett av teman som vi tar upp i detta program, EU:s och världsbankens s.k. räddningsprogram är ett räddningsprogram för de grekiska kapitalisterna och de spekulanter som orsakat den grekiska krisen, liksom alla kriser i det kapitalistiska systemet i alla länder. Den grekiska arbetarklassen beskylls för höga pensioner och låg pensionsålder, beskyllningen kommer från samma kretsar som lyfter pensioner på 50-100 miljoner för tio års arbete. Tro inte på kapitalets lögner, bekämpa dem.
Vi diskuterar även solidaritetsprojektet och det ekonomiska samarbetet i Latinamerika, Alba. Och påminner om demonstrationen för Palestina och solidaritetsfesten för medicuba den 15 maj.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1.

Den 7 maj 2010: (P218)
Arbetsköparna i det här landet består av zombier som inte ens en gång förstår att fylla i en enkel blankett enligt Svenskt näringsliv. Vem vill lägga sitt öde i deras händer? Inte kommunisterna, vi vill befria dem från det betungande ansvaret genom att förstatliga det mesta av kapitalets monstruösa tillgångar och deras destruktiva inflyttande över samhället. Sverige är det land där kapitalet har de minsta kostnaderna för arbetskraften bland de utvecklade industriländerna. Vi fördömer vänsterpartiets opportunism och visar vägen för en socialistisk politik. Fascism är en produkt av kapitalismen, vi talar om segerdagen den 9 maj 1945 då Sovjetunionen befriade världen från fascism.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1

Den 30 april 2010: (P217)
Arbetslösheten förvandlas nu till valfläsk, ingen vill erkänna sitt totala misslyckande. Ett misslyckande som beror på att deras vilja att uppfylla kapitalets strävanden går långt utöver deras förmåga till solidaritet och medkänsla med den producerande klassen, arbetarklassen. Den politiska klassen är så intimt förbunden med den borgerliga staten och borgarklassen så de ser ingen lösning utanför borgarklassen och kapitalets intressen. Är det rätt att ge nationaldemokraterna presstöd är en annan fråga som diskuteras på Radio Kommunist, liksom frågan om varför det brinner i Rosengård.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1.

Den 16 april 2010: (P216)
Budgeten och kapitalets väg ur krisen är temat för den här sändningen, dessutom en del kommentarer kring avtalsförhandlingarna. Klassamarbete är inte vägen för att förvandla fackföreningen till de kamporganisationer vi i dag är i verkligt behov av. Budgeten bestod mest av härsket valfläsk och subventioner till kapitalet saknades naturligtvis inte. Budgeten får kritik från oppositionen och Svenskt Näringsliv och det är naturliga, särskilt under ett valår. Svenskt Näringsliv efterlyser mer subventioner till de andefattiga kapitalisterna som i alla tider visat sitt samhällsansvar genom skattefiffel. Oppositionen har inga ideologiska invändningar mot den politik som lett till omfattande nedskärningar inom offentlig sektor utan väljer att sätta sin kolartro på småföretagen och utbildning. Visst skall alla ha rätt till en mer omfattande utbildning men så länge man inte vågar utmana kapitalet om makten över våra liv blir deras opposition mest en kamp om vilka som skall sitta vid köttgrytorna och få de fetaste fläskbenen.
Det behövs ett alternativ i politiken och det står kommunisterna i Sveriges Kommunistiska Parti för, förväxla inte SKP med borgarnas avantgarde i det s.k. KP som nu tillsammans med borgarnas statsapparat försöker förhindra kommunisternas valdeltagande.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1.

Den 9 april 2010: (P216)
Vilka frågor blir de viktigaste i den kommande valrörelsen? Kommunisterna klarar ut vilka frågor vi anser vara de viktigaste. Arbetslösheten som är ett kapitalistiskt gissel kan lösas, men då måste det till en ny politik. Det går inte att lösa problemet genom fortsatta miljardsubventioner till de som skapat problemen. Bidragen blir bara nya och ökade profiter för de redan rika. Vi behöver fler statliga industrier och nationaliseringar av befintliga, vi har dessutom råd att öka den kollektiva konsumtionen genom att den offentliga sektorn byggs ut. Det är enbart 64 procent av den arbetsföra befolkningen som har ett arbete att gå till, det är dyrare att ha miljonarméer av arbetslösa än folk i arbete. Socialförsäkringssystemen och polisens värdegrund diskuteras också.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1.

Den 2 april 2010: (P215)
Regeringen beslutade att för tre månader sedan blev 15000 människor som tidigare varit sjuka över en natt friska, deras tid med arbetsförmedlingens introduktion är nu över. Arbetslösheten skall nu permanentas på 6,5 procent vilket innebär att 300 000 människor kontinuerligt skall förvägras den mänskliga rättigheten att ha ett arbete. Ytterligare kränkning av de mänskliga rättigheterna står det moderata kommunalrådet i Lund för som inte vill lösa problemen för de bostadslösa på grund av att då skulle andra bostadslösa flytta till Lund. Det behövs fler bostadsockupationer, det är tydligt med den inställningen som politikerna visar. Det finns ett parti som kallar sig Kommunistiska Partiet som nu slår in på samma väg som högerreaktionen i Tjeckien där man vill att högsta domstolen skall förhindra Tjeckiens KP att delta i valet, den svenska svansen uppmanar länsstyrelsen att bryta mot vallagen och vägra trycka valsedlar för Kommunisterna, den valbeteckning som vi nu använt i minst tre val.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1.

Den 26 mars 2010: (P214)
Borgs påstår att arbetslösheten toppar vid 9 procent trots att den idag är över nio. En bedömning som till och med EU byråkraterna påstår är alltför optimistiska och är naturligtvis falsk i synnerhet som sysselsättningsgraden enbart är strax över 63 procent. Men valfläsket skall brinna och genom att skönmåla det ekonomiska läget tror man sig kunna bli omvalda. Regeringen är i full färd med att rasera LAS för att tillfredställa kapitalets intressen, Sverige är förmodligen ett land med den lägsta graden av anställningstrygghet. Arbetsköparnas kan knappast i något annat land, möjligen med undantag av de värsta låglöneländerna, så billigt avskeda de arbetande.
Även rasismen inom poliskåren behandlas, och en del andra ämnen.
Glöm inte valfonden PG. 421 53 84 – 1.

Den 19 mars 2010: (P213)
De flesta avtal löper ut den 31 mars, och som vanligt går arbetsköparna ut och beklagar sina låga vinstmarginaler, nått som aldrig märks på de omfattande bonusprogram som direktörerna belönas med. De som skapar värdena är där inte råd att betala löneökningar till. Det är inte mer än 63 procent av den arbetsföra befolkningen som har ett arbete, vilket märks på de stigande socialbidragskostnaderna. Trots alla de omfattande stöden till kapitalet blir inte resultatet fler arbete, vilket regeringen påstår vara syftet. Vi kommunister vill satsa på offentlig sektor och bygga ut en statlig basindustri, kapitalet agerar för profiten vi för människors välstånd.

Den 12 mars 2010: (P212)
Bemanningsföretagen, arbetsköparnas vapen mot den organiserade arbetarrörelsen, lösa och osäkra anställningar skall skapa en rädsla bland det arbetande folket för att arbetsköparnas skall ha lättare för att påtvinga oss sin diktatur. En diktatur som har som mål att berika kapitalet och öka profiterna för kapitalisterna. Bemanningsföretagen är en fullständigt onödig företeelse som kan avskaffas. Avskaffas genom kamp för trygga och säkra anställningsförhållande, vi behöver utvidga skyddet för det arbetande folket genom att trygghetslagarna skärps, där målet är att det är de verkliga producenterna, arbetarklassen, får makten över sina arbetsplatser.
Strejkerna och demonstrationerna i Grekland visar att kamp lönar sig. Låt inte spekulanterna gå skadelösa.
Stöd valfonden PG421 53 84-1.

Den 5 mars 2010: (P211)
Ett blandat program som handlar om bland annat Rut och Rot där de rika skall leva på pengar som vi betalar in för att ha en offentlig sektor och ett socialt skyddsnätt. Arbetslösheten det gissel som drabbar arbetarklassen i alla kapitalistiska länder fortsätter öka, även om ökningstakten minskat en aning. Arbetslösheten beror inte på brist på resurser utan tvärtom beror den på ett enormt överflöd av de rikedomar som arbetarklassen skapar. Men ett överföd som kapitalisterna roffar åt sig och därför minskar köpkraften och den offentliga sektorn förtvinar.

Den 26 februari 2010: (P210)
De rika blir rikare och de fattiga fattigare, går det att göra något åt detta, vi kommunister ser inte att den fördelningen är någon naturlag, det är de rika och kapitalet som har för mycket makt och det kan vi göra något åt. Det finns mer än 500 000 arbetslösa i Sverige som vill delta i produktionen av våra nyttigheter, men de förvägras den rätten av kapitalisterna och regeringen. Kommunisterna vill reducera kapitalet och byråkraternas arbetsfria inkomster och använda dessa pengar till upprustning av offentlig sektor och statlig industri. Stöd valfonden PG421 53 84-1.

Den 12 februari 2010: (P209)
De styrande har problem med att medellivslängden stiger, och hur man kan minska den. Nedskärningar i socialförsäkringssystemen och sjukvården räcker inte för att sänka den. Påståenden om att vi blir för lite folk som skall försörja många är samma gamla propaganda som kapitalet och högern alltid använt för att upprätthålla sina profiter. Med den stigande produktiviteten som det arbetande folket står för hade det räckt vi arbeta 6 timmar per dag, det visar den massarbetslöshet som orsakas av kapitalismen och förvärras av den nyliberala och borgerliga politiken som regering för och oppositionen understödjer.

Den 29 januari 2010: (P208)
Ytterligare ett program med blandat innehåll på temat arbete mot kapital och imperialism. Riksbanken blandar sig i den stundande avtalsrörelsen, och arbetsköparna får en trogen bundsförvant i kampen mot arbetarklassen. Sionism och antisemitism diskuteras med utgångspunkt från diskussionen i Malmö. Vem vinner på SAAB affären?
Arbetarklassens befrielse måste vara dess eget verk och detta kan endast ske genom organisering, klasskamp och ideologisk skolning.

Den 22 januari 2010:(P207)
Arbetslösheten, som är ett stående tema i Radio Kommunist, diskuterar vi även i detta program, en massarbetslöshet som ytterligare ökar trots att regeringen berömmer sig av att ha statsfinanserna under kontroll och att det går bra för Sverige. Hur kan det gå bra för ett land som har en halvmiljon människor i arbetslöshetskön? Därav 30-40 000 unga människor mellan 18-26 år, det är höjden av cynism av en regering som systematiskt bryter mot de mänskliga rättigheterna. Arbetslöshetspolitiken är ingen ny företeelse, den har pågått sedan början av 90-talet, den enda möjliga vägen ur den är kampens väg, Kamp för en ny politik.

Den 15 januari 2010:(P206)
Ett program med blandat innehåll, arbetslösheten ett stående tema ventileras. Dessutom pratar vi om varför svenska folket skall säga nej till Euron som valuta, med den valutan kommer vår suveränitet att inskränkas än mer. Pensionärerna som nu drabbas av minskning av pensionerna för att det lilla fåtalet skall kunna öka sina inkomster med arbetsfria inkomster. Regeringen ser som sin främsta arbetsuppgift att se till att profiterna för kapitalisterna ökar.

Den 8 januari 2010:(P205)
Vi önskar god fortsättning på det nya året och vi hoppas det blir ett år fyllt av kamp för fred och socialism. Vi har också anledning förmoda att den politiska temperaturen kommer att höjas under det nya året. Dels på grund av att det är valår, men också för att det är nödvändigt på grund av den nyliberala politik vi påtvingas av EU. Även på grund av den splittring av det arbetande folket som kapitalet lyckats med genom att utnyttja Sverigedemokraterna som bärare av rasism och fascism. För att stå emot och förändra politiken behöver vi bli fler kommunister, organisera dig i Sveriges Kommunistiska Parti.

Den 18 december 2009:(P204)
Årets sista program handlar om utförsäkringslagarna, miljötoppmötet, arbetslösheten och den kamp som det arbetande folket måste förra mot kapitalet. Sjukförsäkring och arbetslöshetskassa är delar av ett socialförsäkringssystem som arbetarklassen i hård klasskamp tvingat fram och genomfört. Att vi nu har en regering och riksdag som lagstiftar om att ingen sjukdom har en varaktighet som överstiger 550 dagar avslöjar deras totala brist på empati och medmänsklighet. Deras enda mål är att öka rikedomen och profiterna för fåtalet. Vi önskar en God Jul och ett Gott Nytt Kampår 2010 för det arbetande folket och vi hörs igen den 8/1 2010.

Den 11 december 2009: (P203)
Vi fortsätter med Lavaldomen, där två fackföreningar döms till skadestånd, trots att de följt gällande svensk lagstiftning. EG-domstolen underkänner svensk lagstiftning. Med andra ord vi är inte längre herrar i eget bo. Regering och riksdag skriver på traktat som strider mot svensk grundlag och åsidosätter därmed de fackliga rättigheterna som fastställts i FN stadgan. Det är ett generalangrepp på det arbetande folket och fackföreningsrörelsen. Nu gäller det att ta kamp mot kapitalet och deras hejdukar i regering och riksdag.

Den 4 december 2009 (P 202)
Klassdomstolens (arbetsdomstolen) utfärdar sin dom i Lavalmålet, helt enligt arbetsköparnas önskemål, en dom som kunde utfärdas med stöd av SACO: s representant. Byggnads och elektrikerförbundet döms för att de följde svensk lagstiftning som EG-domstolen påstår inte är i samklang med EG-rätten. De som borde dömas är regering och riksdag som har anslutit sig till avtal och föredrag som inte står i samklang med den svenska lagstiftningen. Vi tar också upp Björklunds fabulerande om LAS (Lag om anställningsskydd), genom direkta lögner river han ner applåder på folkpartiets kongress. Spåren förskräcker, vi känner igen det från 30-talet när reaktionen angriper arbetarklassen och dess organisationer.

Den 27 november 2009 (P 2001)
Ett program med blandat innehåll vi börjar med arbetslösheten och arbetsköparnas och reaktionens kamp mot LAS (Lag om anställningsskydd). Vi går vidare med den suspekta sjukförsäkringsreform som tvingar sjuka till arbetsförmedlingen och arbetslöshetskön. Sen tar vi även upp frågan om Saab, kommunisternas krav är förstatligande utan någon form av ersättning till de profitörer som nu vill ta över den offentliga sektorn. Sist diskuterar vi kring den bruna pestens utbredning, och isynnerhet i Vellinge.

Den 20 november 2009 (P 200)
Sveriges Kommunistiska Partis 35:e kongress är temat för denna sändning. Vi diskuterar det fackliga uttalandet som antogs av kongressen. Men också uttalandet mot det allt intimare samarbetet med imperialisternas krigsorganisation NATO, ett samarbete som har som syfte att Sverige skall överge sin alliansfrihet och neutralitet. Kapitalet vill skicka svenska trupper för att delta i de imperialistiska rövarkrigen, regering och riksdag effektuerar. Och vårt gamla krav Sverige ut ur EU, överger vi inte, vi har sett alldeles tillräckligt av förödelsen som EU medlemskapet har skapat.

Den 13 november 2009 (P 199)
70 arbetslösa människor på varje ledigt jobb, och ändå vägrar regeringen att satsa på den offentliga sektorn. Profiten är den över allt annat stående mantran. De rika skall bli rikare och löner och fackliga rättigheter skall pressas ner med hjälp av massarbetslöshet. Kosmetikan för att dölja det totala fiaskot är hypnos och svartkonster till en kostnad av 3 miljarder.
Även problemen i Vellinge granskas.

Den 30 oktober 2009 (P 198)
En halv miljon människor står utan arbete i Sverige, ändå beslutar den socialdemokratiska partikongressen att slopa kravet på kortare arbetstid. Samtidigt flaggar man för en ökning av pensionsåldern med tre år, det innebär att socialdemokratin är beredda att kasta ut ytterligare 100 000 människor i arbetslöshet. Om man ser det i ljuset av deras uttalanden om att skattemedel nu skall få användas för att utbetalas som profit till kapitalet, deras fraser om kvalitet har vi redan sett i form av att gamla människor får ligga ensamma och ofta missköts. Profiter har aldrig varit garant för kvalitet och kommer inte att bli det i framtiden heller. Socialdemokraterna har egentligen öppnat vägen för nerläggning och avrustning av den offentliga sektorn. Förmodligen får de ett stort tack av kapitalet, det arbetande folket har ingen anledning att jubla och de som betraktar sig som vänster inom socialdemokratin har all anledning gråta.
Nästa fredag blir det inget program på grund av kommunisternas 35: kongress som hålls den kommande helgen, men vi återkommer med en utförlig rapport från kongressen nästkommande fredag.

Den 23 oktober 2009 (P 198)
De statligt finansierade riksdagspartierna, alla sju, har nu enats om att förra in medlemskapet i EU i regeringsformen, innebär det att första paragrafen som lyder ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket”, blir överflödig och kommer att skrivas om för att lyda, ”All offentlig makt i Sverige utgår från kapitalet och EU byråkratin”. EU och kapitalets diktatoriska makt stärks i den svenska lagstiftningen, vi kommunister kräver utträde ur EU.
Vi diskuterar en fråga om klass och Karl Marx, proletariat och trasproletariat.
Även det nynazistiska och rasistiska partiet Sverigedemokraterna och dess uppgift diskuteras.
Sverige behöver fler kommunister, och har du en slant över sätt in dem på PG 421 53 84-1, märk talongen Radio kommunist.

Den 16 oktober 2009 (P 197)
Dagens program handlar om de avslöjanden som kommer i övrig media nästa vecka, riksdagsmännen köpta av kapitalisterna. Sverige ett genomkorrumperat land som man försöker dölja genom flöden av moralkakor. Regering och riksdag behöver ett nytt folk, ett folk som de kan lita på. Folket behöver en ny politik och en FRA lag som kan övervaka en regering och riksdag som borde beläggas med fotbojar för att höja sig till den moral som de flesta i Sverige har. Sverige behöver fler kommunister, och har du en slant över sätt in dem på PG 421 53 84-1, märk talongen Radio kommunist.

Den 9 oktober 2009 (P196 MB)
Tyvärr, förra veckans program föll bort på grund av problem med backupen. Dagens program ger dock en kort resumé på de fortsatta svaren på frågor från en lyssnare. I övrigt handlar programmet om arbetslöshet och den misshushållning som sker genom den av kapitalismen påtvingade massarbetslösheten. I övrigt diskuterar vi Nobelpriset, Lissabonfördraget och polisens kamp mot den utomparlamentariska vänstern.

Den 25 september 2009 (P194)
Dagens program svarar på frågor från lyssnare, frågorna handlar om vår syn på Josef Stalin och linjen socialism i ett land, var det en riktig linje? Är vänsterns kritik av Sovjetunionen och Stalin rätt. Leon Trotsky, vem är det, och varför ogillar så många inom vänstern honom idag och dagens trotskism? Svaren på frågor kommer att fortsätta i kommande program. Förutom ovanstående diskuterades också arbetslösheten och folkomröstningen på Irland den 2 oktober.

Den 18 september 2009 (P193)
Arbetsförmedlingen får 2000 nya tjänster, men det som saknas är inte arbetsförmedlare utan det är arbete och skulle arbetslösheten radera hade arbetsförmedlingen behövt få mer än 500 000 nya tjänster. Det är arbeten som finns inom den offentliga sektorn men ingen vill satsa på offentlig sektor, därför att kapitalet kräver avveckling av offentlig sektor. Ett år kvar till valet vilket innebär att nu kommer valfläsket att serveras, det mesta är gamalt och härsket och ni kan vara övertygade om att ingen av dem kommer att infria sina löften. Gamla löften duger inte, vi behöver en ny politik.
Sverige behöver fler kommunister.

Den 11 september 2009 (P192)
Regeringen genomför arbetsköparnas önskningar och skall pressa ner reservationslönerna för att kaptalet och arbetsköparna skall kunna göra större profiter. De rika skall bli rikare och de fattiga fattigare är regeringens strävan, därför är det viktigt med hög aktivitet i höstens avtalsrörelser. Där finns utrymme för löneökningar för trots krisen har arbetsproduktiviteten ökat.
Den 11 september för 36 år sedan genomförde USA med stöd av militären i Chile ett terrorangrepp mot den chilenska arbetarklassen, för att slå vakt om de internationella monopol kapitalisternas intressen, det som man idag genomför under parollen ”kamp mot terrorismen”.
Roman Trajo, Herrgården och ungdomsrevolterna diskuteras.
Det spelar roll vem som äger samt en del annat smått och gott.

Den 4 september 2009 (P191)
Andra världskriget en produkt av kapitalism och imperialism, det var där man skulle fördela profiterna, det orsakade 60 miljoner människors död. Det var i dagarna 70 år sen andra världskriget startade med Tysklands anfall mot Polen. Det tog Polens allierade England och Frankrike drygt 8 månader att reagera, trots de högtidliga löften som avgivits. Västvärlden eftergifter gav Hitler grönt ljus för förintelserna deras gemensamma nämnare, Hitlers och övriga västvärldens, var antikommunismen och hatet mot en kämpande arbetarklass. Alla medel var tillåtna för att försvar och upprätthålla profiterna.

Den 28 augusti 2009 (P190)
Arbetslösheten och skenlösningar för att kunna fortsätta bryta mot de mänskliga rättigheterna. Kapitalets banerförare moderaterna håller stämma, deras paroll är tillbaka till socialdemokraternas gamla politik, det säger en hel del om socialdemokraternas politik. De muterade dinosaurerna är fortfarande samma gamla reaktionärer som började som valmansförbundet 1904 då de gjorde allt för att förhindra arbetarklassen från att få rösträtt. Militärt och polisiärt våld mot de fattiga och arbetande stod även då på deras agenda, liksom idag. Tidigare var det svartfötter och strejkbrytare som var högerns och polisens samarbetspartner. Men nu är det, som vi såg vid Reclaim Rosengård, samarbeta med kriminella gäng som gäller.

Den 21 augusti 2009 (P189)
Var tionde människa ställs utanför arbetsmarknaden, nedskärningar och privatiseringar innebär att pengarna går till storfinans och banker, istället för att skap jobb i offentlig sektor. Vi behöver ett reclaim arbetsplatserna, isynnerhet de offentliga. Reclaim är förmodligen det enda som kan sätta skräck i makthavarna, inte bara makthavarna, utan även en stor del av den s.k. ”vänstern” som nu tävlar om att ta avstånd från ungdomsprotester och rätta in sig i reaktionärernas led. Öppna Romano Trajo, låt inte byråkraterna och storfinansens medlöpare styra dit liv..

Den 14 augusti 2009 (P188)
Kommunistisk Festival i Nörrebro parken Köpenhamn, något mindre än Malmöfestivalen, attraherar människor från hela norden. På väg dit hamnade några kommunister från Norge i Radio Kommunists studio. Lyssna på ordföranden och viceordföranden från UngKom (Norges Kommunistiska ungdomsförbund). Ni får även träffa Svend Haakon Jacobsen, viceordförande Norges Kommunistiska Parti.

Den 7 augusti 2009 (P187)
Arbetsköparna vill rasera LAS för att kunna dumpa löner och sparka obekväma. Storfinansens bidragsberoende plundrar statskassan men regering och oppositionen blundar och vräker kostnaderna på det arbetande folket, är huvudpunkterna i dagens program. Dessutom kort om Hiroshima och Iran.

Den 24 juli 2009 (P186)
USA har politiska fångar, vi kräver att man friger de fem Kubanerna som hålls fängslade för att de avslöjade terrorister. Terrorister avlönade av USA. Sabotage mot kollektivtrafiken. Kapitalets kris. Är ämnena för dagens program.

Den 17 juli 2009 (P185)
Vi fortsätter sommarprogrammen med varierande innehåll, dagens programtema är arbetslösheten och finns det behov för arbetskraftsinvandring?

Den 10 juli 2009 (P184)
Ett sommarprogram med varierande innehåll, bl.a. kommentarer kring turerna i Almedalen.

Den 3 juli 2009 (P183)
Politisk cirkus på hög nivå, Almedalen och ayatollan Reinfeldt som ordförande för EU det närmaste halvåret är temat. Arbetsköparnas insatser i Almedalen ger snabba resultat, kommuner som vägrar lämna ifrån sig den offentliga sektorn skall bötfällas. Kapitalets lydiga tjänare ställer upp med lagstiftning. Folkpartiet lanserar en ny variant av Auschwitz. Profiten skall räddas till varje pris.

Den 26 juni 2009 (P182)
Det manipulerade valet i Iran är huvudtemat för detta program. Dessutom det vanliga med kapitalismens brott mot mänskliga rättigheter och arbetsköparnas ”nya” kampform bemanningsföretag. Tekniska problem och midsommar gör att en del program saknas.

Den 5 juni 2009 (P181)
Bojkotta EU valet är temat för denna sändning. EU parlamentet är en skendemokratisk fasad för att dölja de verkliga makthavarna i EU:s institutioner, storfinansen och kapitalet. Belöningen för statisterna i parlamentet är 10 miljoner för 5 års medverkan. Det är pengar som gamla, sjuka och barn plundras på.

Den 29 maj 2009 (P180)
Globaliseringsrådet har under ordförandeskap av Lars Lejonborg efter tre år lyckats pressa fram en rapport. Rådet har bestått av ledande företrädare för storfinans och kapitalet, naturligtvis har de fackliga företrädarna med Wanja Lundby Wedin varit representerade, vem vill missa ett arvoderat uppdrag. Deras arbete var lyckat, de lyckades uppfinna hjulet igen, den gamla imperialismen kallas nu globalisering, och enda lösningen är den politik som lett till kapitalismens bankrutt, politiskt och ideologiskt.

Den 22 maj 2009 (P179)
”Varaktigt samhällsnyttigt arbete” är etiketten på den nya formen av nödhjälpsarbete som var vanligt på 1920-30 talet, till den nivån har klassamarbetspolitiken och reformismen fört oss. För den politiken söker samtliga partier stöd i det kommande EU-valet. Kasta inte bort din röst, bojkotta valfarsen.Dessutom fortsätter vi prata om ockupationsfestivalen.

Den 15 maj 2009 (P178)
Vi fortsätter att prata om arbetslöshet och även om kommunisternas motiv för att EU-parlamentsvalet skall bojkottas, inga problem löses genom att vi utser ett nytt skattefrälse. Som dessutom skall verka i ett ”parlament” som inte uppfyller minikraven för borgerlig demokrati. Bostadspolitik och ockupationsfestival är ett annat tema som diskuteras.

Den 8 maj 2009 (P177)
Ett blandat program om fackliga frågor, arbetslöshet, ipred lagen och det förestående EU-parlamentsvalet.

Den 24 april 2009 (P176)
Brotten mot de mänskliga rättigheterna, i form av massarbetslöshet, fortsätter att öka i Sverige. I vårpropositionen avslöjade regeringen att de tänker fortsätta göda storkapitalet och öka kränkningen av de mänskliga rättigheterna. Profitörerna roffar åt sig allt mer och varför skall vi inte rösta i EU parlamentsvalet är andra saker som diskuteras i programmet.

Den 17 april 2009 (P175)
Kapitalet bestämmer vilken politik som skall föras, vilket blir tydligt i den budget som riksdagen i veckan har beslutat om. Regeringen verkställer de beslut som storfinans och kapitalister ålagt dem. Det blir en budget som innebär massarbetslöshet för att försöka tvinga fram lönesänkningar.
Även domen i PirateBay målet och dess konsekvenser för demokrati och det fria ordet diskuteras.
Norden en kärnvapenfri zon får ny aktualitet, i och med regeringen har inbjudit kärnvapenbestyckade hangarfartyg till svenska farvatten till den övning som skall genomföras tillsammans med NATO.

Den 3 april 2009 (P174)
Programmet handlar om Ipredlagen och hur borgarklassen använder staten för att slå vakt om sina intressen, rätten att plundra och utsuga andra människor på deras arbetsresultat. Våld har fått aktualitet i samband med Palestina demonstrationen i Malmö, varför denna upprördhet av några gatstenar.

Den 27 mars 2009 (P173)
Avgå Wanja Lundby-Wedin, ditt förtroende är sedan länge förbrukat. Feghet är när man klamrar sig fast på en post som man uppenbart varken har kunskaper eller det moraliska kuraget att upprätthålla. Dina brister på båda områden är uppenbara för alla de vars pensioner du överlämnat till övergödda direktörer. Programmet behandlar också privatiseringen av vår kollektivtrafik.

Den 20 mars 2009 (P172)
Detta program är en fortsättning på förra veckans.
Programmet handlar om antisemitismen, vem står för antisemitism. Är det antisemitism när vänstern kritiserar staten Israels folkmordspolitik. De ideologiska motiven för staten Israel, sionismen har många beröringspunkter med nazismen, och som det visar sig även har bedrivit ett aktivt samarbete med rasistiska krafter.

Den 13 mars 2009 (P171)
Programmet handlar om antisemitismen, vem står för antisemitism. Är det antisemitism när vänstern kritiserar staten Israels folkmordspolitik. De ideologiska motiven för staten Israel, sionismen har många beröringspunkter med nazismen, och som det visar sig även har bedrivit ett aktivt samarbete med rasistiska krafter. Kanske en av anledningarna till Sverigedemokraternas stöd till Israels folkmordspolitik, där deras gemensamma nämnare är hat och antisemitism när det gäller araber.

Den 27 februari 2009 (P170)
Programmet handlar om arbetslösheten och kapitalismens kris, där kapitalets planer på att övervältra dess bördor på det arbetande folket och pensionärerna avslöjas. Även ipred och datalagringslagen som skapar en form av privatpolis med laglig rätt till utpressning och hot.
Stoppa matchen kampanjen går vidare.

Den 20 februari 2009 (P169)
Myten om ”arbetslinjen” innebär jakt på sjukskrivna och kränkning av människor, byråkraternas intåg i sjukvården innebär en katastrof i det svenska välfärdssystemet. Arbetslinjen innebär också att en av fyra ungdomar mellan 16-24 år ställs utanför arbetsmarknaden. Gatsten löser inte alla problem, det finns även andra kampmetoder.

Den 13 februari 2009 (P168)
Försäkringskassan borde byta namn till förnedringskassan därför att de nya regler som politikerna fastställt för sjuka och arbetsskadade är ett hån mot alla som drabbas, en del av det socialförsäkrings system som påstås vara världens bästa. Finanskrisen och kapitalismen kris och fackliga frågor som försvar av strejkrätten är andra frågor som diskuteras.

Den 6 februari 2009 (P167)
Dagens program handlar om kultur. Medverkar gör Sebastian XXX, medlem i Pudovkingruppen en grupp uppkallad efter en av de stora giganterna inom sovjetisk stumfilm – Vsevolod Pudovkin. En konstnär som betraktas ett föredöme både i politisk och i konstnärlig mening av Pudovkingruppen.
Sebastian XXX är sångare, filmare, poet och videokonstnär. Han kanske kan kännetecknas som en ”dissident” i det borgerliga kulturlivet.
Mer om Pudovkingruppen
Mer om Sebastian XXX

På ovanstående länkar finns film och musik producerad av Pudovkingruppen.

Den 30 januari 2009 (P166)
Programmet tar upp brotten mot de mänskliga rättigheterna som begås av kapitalet och deras marionetter i regeringarna, arbetslöshet är ett brott mot FN:s stadga om mänskliga rättigheter. Dessutom diskuterar vi kring pensionerna och den ideologiska kamp som förs genom det nya pensionssystemet.

Den 23 januari 2009 (P165)
Arbetslösheten och kapitalismens kris är stående inlägg i Radio Kommunist vilket vi även tar upp denna sändning. Vi talar också om ”Stoppa matchen”, den match i Davis cup som Sveriges tennislag planerar spela mot Israel den 6-8 mars i Malmö. Det är en skam för Malmö och solidaritetsrörelsen i Sverige om matchen spelas. Vi uppmanar alla att delta denna kampanj mot det rasistiska Israel och alla deras brott mot mänskligheten. Dessutom en del annat smått och gott, bl.a. bostadspolitiken.

Den 9 januari 2009 (P164)
Arbetslösheten och kapitalismens kris, och angreppen på våra socialförsäkringssystem är ständigt återkommande. Större delen av detta program ägnas dock åt sionisternas och imperialismens apartheid och folkmordspolitik i mellanöstern. För solidaritet med det palestinska folket.

Den 12 december 2008 (P163)
Arbetslösheten, Lavalutredningen och EU:s nya arbetstidsdirektiv diskuteras. Liksom kapitalismens kris och bilindustrins. Även mordet i Aten och demonstrationerna mot detta behandlas. Vi diskuterar datalagringsdirektivet och FRA lagen med lyssnare.

Den 5 december 2008 (P162)
Socialförsäkringssystemet under angrepp, från årsskiftet ställs 73 000 personer utan sjukförsäkring och hänvisas till en obefintlig arbetsmarknad. Kapitalet och dess lakejer blir allt fräckare i kampen mot det arbetande folket. Polisen beskyddar nazister och andra rasister.

Den 5 december 2008 (P162)
Socialförsäkringssystemet under angrepp, från årsskiftet ställs 73 000 personer utan sjukförsäkring och hänvisas till en obefintlig arbetsmarknad. Kapitalet och dess lakejer blir allt fräckare i kampen mot det arbetande folket. Polisen beskyddar nazister och andra rasister.

Den 28 november 2008 (P161)
Skulle du vilja ha kackerlackor som husdjur, om inte akta dig för Malmö. Vi behöver en ny bostadspolitik, och en politik som ger alla människor rätten till ett arbete.

Den 21 november 2008 (P160)
Många av riksdagsmännen med rötter i den fackliga rörelsen svek sina arbetskamrater när de röstade ja till Lissabonfördraget, nu är det tydligen accepterat att det är domstolar som avgör hur fackliga stridsåtgärder får utformas.

Den 14 november 2008 (P159)
I dag är det arbetslöshet och invandrarpolitik som är på dagordningen. Dessutom det statliga stödet till storfinansen. Vi tar också upp kort om orsakerna till första och andra världskriget.

Den 7 november 2008 (P158)
Programmet handlar om bostadspolitik, husockupationerna i Lund och den moderata maffians agerande mot ungdomarna som saknar bostad. Det handlar också om polisingripanden i en facklig konflikt där 26 blockadvakter åtalas, samt valet i USA. Vad betyder det att Obama valdes till president?

Den 31 oktober 2008 (P157)
Veckans program handlar om den stigande arbetslösheten, regeringens arbetslinje, men också det förräderi som socialdemokraterna med Mona Sahlin i spetsen nu planerar genom att ratificera Lissabonföredraget den 20 november. De riksdagsmän som kommer från den fackliga rörelsen måste få ett kraftfullt stöd för att lägga ratificeringsplanerna på is.

Den 24 oktober 2008 (P156)
Temat för veckans program är arbetslöshet, EMU, Lissabonföredraget och de växande klyftorna mellan fattiga och rika. Trots ”krisen” blir de rika rikare medan det arbetande folket blir fattigare.
Det finns bara en förklarig, de styrande vältrar bördorna på arbetarklassen.

Den 10 oktober 2008 (P155)
Veckans program handlar om kapitalismens kris. Vi får svar på frågan om hur den kunde uppstå och hur den kan lösas. Gäst i studion är Peter Cohen som hjälper oss bena ut problemen.
Vill du stödja Radio Kommunist så sätt in en slant på Plusgiro konto 421 53 84-1 märk med ”Radio Kommunist”.

Den 3 oktober 2008 (P154)
Veckans program handlar återigen om härdsmältan i det kapitalistiska systemet och om Lissabonföredraget, där nu socialdemokraterna ställt sig på kapitalets sida för att bekämpa våra tillkämpade fackliga rättigheter. Även miljöpolitiken diskuteras och svarar på en lyssnar fråga.
Vill du stödja Radio Kommunist så sätt in en slant på Plusgiro konto 421 53 84-1 märk med ”Radio Kommunist”.

Den 26 september 2008 (P153)
Veckans program handlar om härdsmältan i det kapitalistiska systemet och en höstbudget som är anpassad till den. D.v.s. ytterligare överföringar till kapitalet och de rika, kapitalets kris skall betalas av nedrustningar i socialförsäkringssystemet och av den arbetande klassen. Istället för opposition mot högerpolitiken ser vi nu en anpassning. Bryt med högerpolitiken.
Vill du stödja Radio Kommunist så sätt in en slant på Plusgiro konto 421 53 84-1 märk med ”Radio Kommunist”.

Den 5 september 2008 (P152)
Dagens program handlar om arbetslösheten och Europen Social Forum. ESF är en av de större händelserna i Europa där mängder av NGO organisationer träffas för att utveckla strategier och diskutera kring frågor om hur vi kan göra en bättre värld möjlig. Vill du stödja Radio Kommunist så sätt in en slant på Plusgiro konto 421 53 84-1 märk med ”Radio Kommunist”.

Den 29 augusti 2008 (P151)
Äntligen! Nu kan ni återigen höra Radio Kommunist på nätet, efter ett långt sommaruppehåll. Dagens program handlar om arbetslöshet, skola, utförsäljning och lönedumpning. Vi börjar bli som konsulterna, vi vet inte vilken gång i ordningen vi har ändrat inspelningsteknik, men vi behöver utveckla våra tekniska resurser så vill du stödja Radio Kommunist så sätt in en slant på Plusgiro konto 421 53 84-1, märk med ”Radio Kommunist”.

Den 30 maj 2008 (P150)
Den stundande LO-kongressen och vårdstrejken är teman som behandlas i detta program. Men också kommentarer kring andra aktuella frågor som besluten som förbereds i riksdagen om den allmänna sjukförsäkringen.

Den 16 maj 2008 (P149)
Lissabonföredraget, arbetsköparnas och kapitalets vapen mot det arbetande folket för att ytterligare kunna befästa sin diktatur, trots Wanja Lundby-Wedins påståenden och försök att manipulera den svenska opinionen. Vidare diskuteras sjukförsäkringen och arbetslösheten.

Den 9 maj 2008 (P148)
Vem kräver nytt huvudavtal mellan arbetsköparna och LO, är det folket på verkstadsgolvet eller kvinnorna i låglöneyrkena som har pressat Wanja Lundby Wedin till förhandlingsbordet? Nej det är arbetsköparna, som inte nöjer sig med Lavaldomen utan vill inskränka möjligheterna för strejker och andra kampformer. Vems ärenden kommer du att gå Wanja?

Den 2 maj 2008 (P147)
Arbetarrörelsens internationella kampdag, 1 maj, är temat på detta program. Det mesta utgår från vad som hänt och sagts vid demonstrationer och manifestationer i Skåne. Wanja Lundby Wedin som talade i Malmö och Landskrona får finna sig i en del kritik mot sin hållning till Lissabonföredraget.

Den 25 april 2008 (P146)
1 maj det arbetande folkets egna dag, en dag som får alla borgare att avslöja sitt djupaste hat mot det arbetande folket och i synnerhet mot den revolutionära grenen av arbetarklassen. Kommunisterna är temat för detta program.

Den 18 april 2008 (P145)
Vårbudgeten har varit den stora frågan under veckan som gått, och vi kan nu efter riksdagsdebatten under tisdagen konstatera att det är en budget som helt följer de nyliberala linjer som EU pekat ut, vilket innebär fortsatta raseringar av socialförsäkringssystemet, inkomstöverföringar till storkapitalet och en stigande arbetslöshet.

Den 11 april 2008 (P144)
Wanja Lundby Wedin sätter sitt hopp till Lissabonföredraget, men vi misstänker att hon medvetet ljuger och går kapitalets ärenden, eftersom Lissabonföredraget kommer att ge kaptalets friheter ytterligare stöd. Hennes belöning inskränker sig till att få sola sig i glansen av EU-byråkratin och förmodligen en del ytterligare välavlönade extrauppdrag. Slå vakt om våra fackliga rättigheter, välj en ny LO-ordförande.

Den 4 april 2008 (P143)
Arbetslöshet ligger fast på en hög nivå trots den påstådda högkonjunkturen. Lönedumpning och osäkra anställningsförhållanden är Wanja Lundbys och de europeiska arbetsköparna recept för att anpassa ekonomin i EU till den internationella konkurrensen, därför tycker hon vi skall säga ja till Lissabonföredraget.

Den 28 mars 2008 (P142)
Arbetslöshet, antikommunism, stöld av statliga företag och nedskärningar i socialförsäkringssystemet är alla ett resultat av det ekonomiska system, kapitalismen som försvaras och förvaltas av olika ideologier. Allt från yttersta extremhögern till småborgerliga ”socialister”.

Den 7 mars 2008 (P141)
Gun Isaxon, Sveriges Kommunistiska Partis ordförande medverkar i programmet och diskuterar kvinnors situation i Sverige och världen inför Internationella Kvinnodagen. Dessutom frågan om ”gömda” flyktingars rätt till sjukvård.

Den 29 februari 2008 (P140)
Sjunkande facklig organisationsgrad, är orsaken bara alliansregeringen eller är den fackliga rörelsen medskyldig? Folkomröstning eller omförhandlingar av Lissabonföredraget, vill vi verkligen ha Lissabonföredraget med vissa undantagsklausuler?

Den 22 februari 2008 (P139)
Kuba och Kosovo är två aktuella ämnen som diskuteras i detta program, men även en del diskussion om Vänsterpartiet med anledning av Lars Ohlys besök i Skåne.

Den 15 februari 2008 (P138)
Vem skall leva på det gemensamma överskott vi producerar, behöver vi överskottet för att försörja EU byråkratin och betala våra politiker löner som är de 5-6 dubbla mot vad de flesta andra tjänar.
Sjukvård, hyror och bostäder handlar dagens program om.

Den 8 februari 2008 (P137)
EUs byråkrater kostar mer i mutor och lokalhyror än svensk sjukvård. Alliansregeringen flörtar med rasisterna i Sverigedemokraterna för att försöka höja sina opinionssiffror, och bostadspolitiken är några av de frågor som diskuteras i dagens program.

Den 1 februari 2008 (P136)
Arbetslösheten fortsatt hög. Laval domen och minilöner på europeisk nivå är drömmen för arbetsköparna som med stöd av EU:s byråkrater ser en möjlighet att ge arbetarklassen ett kraftigt bakslag. Nerladdning och kollektivtrafik är andra saker som diskuteras i programmet.

Den 25 januari 2008 (P135)
Programmet behandlar Israels ockupation av palestinsk mark och den apartheid-politik man för mot palestinierna. Att Bush ljuger är ingen hemlighet, men hur många gånger upprepar de svenska medierna lögnerna för att etablera den som sanning? En teknologi som utvecklades på 1800-talet tillåts fortfarande att bestämma samhällsplaneringen. En lyssnare ställer frågan om skillnaden mellan vänstern och kommunisterna.

Den 18 januari 2008 (P134)
Den politiska debatten visar inte på några klara alternativ i politiken, den s.k. vänsteroppositionen hukar sig för den nyliberala politiken. Nyliberal politik är också en eftergiftspolitik gentemot kapitalisterna och borgarna. Den verkliga oppositionen är kommunisterna som vill ändra samhället ekonomiskt, socialt och politiskt, en ny politik – en socialistisk politik.

Den 11 januari 2008 (P133)
Nytt år med nya lagar som bryter mot internationella konventioner och rekommendationer, ett uppdrag för levande historia att berätta om regeringens brott mot de mänskliga rättigheterna?

Tyvärr kom inte de två samtalen från lyssnarna med på inspelningen, Men frågan som ställdes var om kungen skulle ha privilegierna att kunna bygga på naturskyddade områden, den förste var motståndare mot dessa privilegier, medan den andre som är en person med det ena benet i Sverigedemokraterna och det andra i ett lokalt främlingsfientligt parti i stort ville införa de gamla adelsprivilegierna och tydligen tror att överheten är av gud tillsatt.

Den 4 januari 2008 (P132)
Första programmet för 2008 handlar om kampen mot den statliga terrorismen och det bristande förtroende som regering och riksdag känner gentemot medborgarna. Även den sociala nedrustningen och de inskränkningar i de fackliga rättigheterna som EU domstolen har beslutat om.

Den 21 december 2007 (P131)
Inför julen blev det ett blandat program, EU, Schengenavtalet, terrorlagar och den icke korruption som påstås finnas i Sverige.

Den 14 december 2007 (P130)
Programmet handlar om den chilenska arbetarrörelsens erfarenheter med utgångspunkt från den historiska händelsen i december 1907, då mer än 3000 gruvarbetare med familjer mördades, för att de krävde mänskliga rättigheter och social rättvisa. Med detta som utgångspunkt diskuteras förändringarna fram till idag i Latinamerika med vår inbjudne gäst Vladimir.
Dessutom diskuterar vi kring Lissabonföredraget och kravet på folkomröstning.

Den 7 december 2007 (P128)
Ett program som handlar om allt från klappjakten på arbetslösa, sjuka och invandrare till miljöpolitik.
Klappjakten på invandrare bedrivs inte barra av de uttalat rasistiska partierna utan även av storfinansens media. Miljöpartiet har ställt sig i samma fåra som högerreaktionärerna och storfinansen i en del frågor.

Den 30 november 2007 (P127)
En något förkortad sändning som handlar om direktörslöner, svensk näringslivs gnäll och konsten att sitta på två stolar. Det handlar också om flyktingpolitik och rasism, dessutom om sverigedemokraternas inskränkta kulturpolitik.

Den 23 november 2007 (P126)
Programmet har en dålig teknisk kvalitet. Men innehållet, den fackliga kampen anser vi vara så pass viktig att vi lägger upp det ändå. Dessutom innehåller programmet en del om kampen mot rasism och de stora partiernas anpassning till den politik som rasisterna och de nynazistiska grupperingarna står för.

Den 16 november 2007 (P125)
Kommentarer kring danska valet. Profitörerna kring elmarknaden ett hot mot Sverige. Dessutom diskuterar vi kring den allmänna snyftpropagandan om småföretagen.

Den 9 november 2007 (P124)
Programmet försvarar rätten till kollektivavtal för alla, även de anställda på Videomix och salladsbarer. Fortsatta diskussioner om den stöld samhället är utsatt för genom privatiseringarna.

Den 26 oktober 2007 (P123)
Moderaternas stämma, vackra ord men en politik som fortsätter i de nyliberala spåren. De rika skall bli rikare oavsett de sociala konsekvenser som drabbar arbetare, pensionärer och ungdomar.
Oktoberrevolutionen en historisk händelse som förändrade världen, hatad av borgarklassen, men älskad av det arbetande folket.

Den 19 oktober 2007 (P122)
Kräv folkomröstning om den nya författningen som EU:s ministermöte i Lissabon har tänkt genomföra diktatoriskt. Trots opponenter från det bruna gardet hävdar kommunisterna att världen kan förändras, och där hjälper inget antikommunistiskt svammel.

Den 12 oktober 2007 (P121)
Mina herrar som räknar profiter, en gammal låt från 80-talet är i dag betydligt aktuellare än när den lanserades. Sjukvården och den nyliberala politiken, och socialdemokratins anpassning till den, är temat för Radio Kommunists program.

Den 5 oktober 2007 (P120)
Studion har blivit ombyggd och det ger en del problem med tekniken, men programmet handlar om demokrati och diktatur. Det handlar även om Che Guevara som blev mördad för 40 år sedan, mördad för sin kamp mot imperialismen. Alliansregeringen har en otrolig förmåga att alltid placera bocken som trädgårdsmästare.

Den 28 september 2007 (P119)
Vi fortsätter prata om budgeten, men också om hur regeringen har intensifierat sin kamp mot fackföreningsrörelsen och hur de fackliga toppledarna försöker undvika den nödvändiga kampen. Vem tjänar på förtrycket i Burma? Och varför skall de privata legosoldaterna i Irak ha åtalsimmunitet?

Den 21 september 2007 (P118)
En reaktionär budget som riktar sin udd mot arbetslösa, sjuka och pensionärer. Ett klart mål i budgeten är också angreppen på fackföreningsrörelsen och våra sociala rättigheter. Pensionärernas förhållande diskuterar vi med uppringaren Jan.

Den 14 september 2007 (P117)
Chile 11 september 1973, högerreaktionens och imperialismens terror mot det arbetande folket i Chile. Varför behöver kapitalet arbetslöshet och nyliberal politik?

Den 7 september 2007 (P116)
Vem är terrorist, och vilka tjänar på att utmåla folkgrupper eller religioner som terrorister? Dessutom hyreshöjningar och facklig organisationsgrad.

Den 31 augusti 2007 (P115)
Känd sverigedemokrat bedriver telefonterror mot Radio Kommunists tekniker. Dessutom handlar programmet om u-landsbistånd och arbetsrätt.

Den 24 augusti 2007 (P114)
Ett program om förslaget från ansvarskommittén om en ny regionsindelning av Sverige, ett förslag som enbart är en anpassning av den svenska beslutsstrukturen till den nya EU författningen. Även kravet på en folkomröstning om det nya förslaget till EU författning diskuteras.

Den 17 augusti 2007 (P113)
Programmet handlar om politiskt våld, vilka är hårdast drabbade av detta. Dessutom om det överförmynderiet som nu socialstyrelsen och makthavarna vill ställa läkarna och patienterna under. Dessutom en del diskussioner med publiken.

Den 10 augusti 2007 (P112)
Ett program om de svaga arbetsköparna, som flyttar fabriker och produktionsanläggningar runt hela världen för att öka sin profit. Vem behöver privata skolor, som stjäl resurser från de kommunala. Dessutom diskussion om Säpo, Stasi och Kuba. Leo Harvigsson ringde in och diskuterade Finland.

Den 3 augusti 2007 (P111)
Programmet handlar om folkpartiets försenade aprilskämt, flyktingpolitik, sjukvård och diskussion med Gunnar per telefon.

Den 27 juli 2007 (P110)
Ett blandat program om bl.a. EU-författningen, bostadspolitik, försvarspolitik och kärnkraftsfrågan.

Den 20 juli 2007 (P109)
Privatisering av arbetsförmedlingen, den vanliga gamla visan att föra över profiter till kapitalet, liksom arbetskraftsinvandring blir ett sätt att genomföra lönedumpning.
Dina skattepengar skall enligt den nya tjänstehjonsstadgan användas för att subventionera de rikas skoputsning och oxfiléer.

Den 6 juli 2007 (P108)
Nordiskt Sommarläger 2007
Kommunister från Danmarks Kommunistiska Parti (DKP), Kommunistiskt Parti i Danmark (KPiD), Norges Kommunistiska Parti (NKP) och Sveriges Kommunistiska Parti (SKP) diskuterar erfarenheterna från årets sommarläger och frågan om kampen mot EU föredraget.

Den 15 juni 2007 (P107)
Regeringens gåva till McDonald’s och IKEA, 4 miljarder i sänkta arbetsköparavgifter. Miljarder som skall betalas genom nedskärningar i socialförsäkringarna, inom skolan och sjukvården. Gamla människor får ingen hjälp med utevistelse för alla dessa gåvor till kapitalisterna och dom rika.

Den 8 juni 2007 (P106)
Storfinans och kapitalet har fått den regering de sträva efter, och den regeringen är nu i full färd med att förskingra våra gemensamma tillgångar för att kunna ge sina uppdragsgivare än fler miljarder, dessutom börjar kapitalet bli bidragsberoende.

Den 1 juni 2007 (P105)
Sverige ett klassamhälle där storfinansen har köpt en regering för att försämra för det arbetande folket och kunna utvinna högre profiter, dessutom frågan om rasism igen.

Den 25 maj 2007 (P104)
Socialdemokrater, vänsterpartiet och miljöpartiet bildar valallians för framtida regeringssamarbete, priset blir övergivande
av motståndet mot EU:s nyliberala politik, dvs. en fortsättning av den politik som nu förs och förts under de senaste 20 åren.
Avtalsrörelsen och en del annat smått och gott.

Den 11 maj 2007 (P103)
Segerdagen 9 maj, Sovjetunionens krossande av nazismen som EU försöker omvandla till en segerdag för monopolkapitalet.
En gruvarbetare berättar, vad handlar strejken i Malmfälten om, ”Människovärdet.”
Antikommunismen, gamla aktörer i gamla spår men föga intressanta.

Den 4 maj 2007 (P102)
Rapporter kring första maj, arbetarklassens högtidsdag, en högtidsdag som borgerligheten ägnar massor av energi på att misskreditera. Dessutom handlar programmet om den gamla EU författningen som borgerligheten försöker tvinga på oss, för att gynna storfinansen och kapitalet.

Den 27 april 2007 (P101)
Vi diskuterar höger och vänsterpolitik, var befinner sig Sverigedemokraterna på denna skala. Dessutom diskuteras företagsamhet och höga elräkningar med Greta.

Den 20 april 2007 (P100)
Rosengård en stadsdel i Malmö där klasspolitiken blir tydlig, dessutom en del om avtalsrörelsen och förslaget om 17 500 i minilön för kommunalanställda i Burlöv.

Den 13 april 2007 (P99)
Tekniska problem har gjort att inte hela sändningen kom med, dessutom är kvalitén på ljudet något sämre än vad det brukar vara.
Programmet handlar i huvudsak om den motion som lämnades till Burlövs kommunfullmäktige och där motionären genom motionen är åtalad för hets mot folkgrupp. Motionären Dahn Pettersson medverkar också i programmet.

Den 30 mars 2007 (P98)
EU femtio år, diskussion kring de fyra f:en som präglar EU:s politik förtryck, förmynderi, företagssubventioner och fascism.

Den 23 mars 2007 (P97)
Det svenska angreppet mot Kuba, under förevändningen mänskliga rättigheter, är ett sätt för imperialistlakejen Carl Bildt att försöka vända folks ögon för hans egna smutsiga affärer och den svenska regeringens brott mot de mänskliga rättigheterna. Försvara Kuba!

Den 16 mars 2007 (P96)
Avtalsrörelsen, vem vinner på låga lönekrav?
4 år av ockupation, 4 år av blodig terror. USA och dess allierade ut ur Irak.

Den 9 mars 2007 (P95)
Ungdomshuset i Köpenhamn försvaras av ungdomarna, medverkar gör en representant därifrån. Polisen går storfinansens och ”politikerelitens” ärende i det sociala kriget. Vem vill integreras med en region som använder våld för att lösa sociala konflikter? Försvara ungdomens demokratiska rättigheter! Protestera.

Den 2 mars 2007 (P94)
Ungdomshuset i Köpenhamn försvaras av ungdomarna, medverkar gör en representant därifrån. Polisen går storfinansens och ”politikerelitens” ärende i det sociala kriget. Vem vill integreras med en region som använder våld för att lösa sociala konflikter? Försvara ungdomens demokratiska rättigheter! Protestera.

Den 23 februari 2007 (P93)
Bostadspolitik eller spekulation, vad väljer MKB och den styrande kollationen i Malmö? Lämnar man dörren öppen för spekulation? Borgarregeringens klasspolitik, innebär stöd åt regimer som utför folkmord och startar folkrättsvidriga krig.

Den 26 januari 2007 (P92)
Ska sjukvården bli ett område för privata aktörer att göra profit. Vill vi ha en sjukvård som sattsar sina resurser på ”lönande sjukdomar” eller skall vi ha en sjukvård utifrån människors behov, detta m.m. diskuterar vi med en uppringare.

Den 19 januari 2007 (P91)
320 000 öppet arbetslösa, 40 000 lediga jobb och borgaralliansen påstår att det är de arbetslösas skuld och påstår att man skall göra folk mindre bidragsberoende. Dubbelmoral, det är inte bidragsberoende det handlar om, utan omfördelning från de fattiga till dom rika.

Den 5 januari 2007 (P90)
Programmet handlar om hur Folkpartiet fiskar röster bland högerextrema och rasister med sitt förslag om att bestraffa elever eller deras föräldrar om barnen pratar ett annat språk än svenska i skolan. Den dåliga kvalitén på ljudet beror på att vi fortfarande har en del tekniska problem.

Den 8 december 2006 (P89)
Vad är det som får reaktionen att gå i taket när Kuba framställs som det verkligen är och inte genom dom brunblå glasögon som högerreaktionen alltid har när det arbetande folket själv utformar sin framtid? Programmet handlar även om övriga Latinamerika och om terrorlagarna.

Den 1 december 2006 (P88)
Kampen om fördelningen av vårt gemensamma produktionsresultat har inletts, aktivitet i den kommande avtalsrörelsen kan bidra till en rättvis fördelning. Annmari anser att amerikaniseringen av det svenska samhället skall stoppas. Och frågan om rätt till utbildning diskuteras.

Den 24 november 2006 (P87)
Sveriges Kommunistiska Parti har valt en ny ordförande, för första gången en kvinna, Gun Isaxon. Kommunisternas viktigaste kampuppgifter i den nuvarande situationen, kamp för social rättvissa, sociala rättigheter och den offentliga sektorn.

Den 17 november 2006 (P86)
Avtalsrörelsen och kampen mot försämringar i A-kassan är huvudtemat i denna sändning som även innehåller en uppringare som försöker försvara Sverigedemokraternas rasistiska politik.
De bostadslösa bör beredas plats på Hotell Hilton och storfinansens pengar skall användas för att förhindra försämringar i A-kassan är andra förslag från uppringare.

Den 10 november 2006 (P85)
Sveriges Kommunistiska Partis 34:e kongress och kommunisternas politik. Ann-Mari, välkänd från SKUs debattforum, och en av den borgerliga regeringens skarpaste motståndare medverkar via telefon.

Den 20 oktober 2006 (P84)
Yttrandefriheten en klassfråga som borgligheten försöker använda för sina syften i försvaret av högerextremisterna och fortsatt kamp mot den nyliberala högerpolitiken som nu har fått andra utförare.

Den 13 oktober 2006 (P83)
Bruna löss och en regering som borde flytta till Kumlas säkerhetsanstalt är huvudtemat i den här sändningen. Kampen mot den nyliberala högerpolitiken fortsätter och hur tänker man använda arbetskraftsinvandringen för att sänka lönerna för det arbetande folket.

Den 6 oktober 2006 (P82)
Ingen beskrivning.

Den 29 september 2006 (P81)
Diskussion om det rasistiska Sverigedemokraternas framgångar och hur folk kan vara så naiva att de kan förmå sig till att rösta på dessa, vi diskuterar också privatiseringar och vikten av kamp mot den nyliberala högerpolitiken oavsett regeringens kulör med Greta.

Den 22 september 2006 (P80)
Äntligen, ett nytt program på Radio Kommunist, vi har haft sändning under hela valrörelsen men inte haft möjlighet att lägga upp programmen, nu blir det bättre. Vårt första program nu handlar om eftervalsdebatten och vad vi har att vänta oss av den nya regeringen.På grund av ett tekniskt problem har de första fem minuterna dålig ljudkvalitet.Ni kan få dom programmen som sändes under valrörelsen, via E-post om ni tycker det skulle vara intressant.

Den 25 augusti 2006 (P79)
Kommunisterna serverar sitt valfläsk rykande hett, och svarar på frågor från lyssnarna.

Den 4 augusti 2006 (P78)
Situationen i Iran, Irak och hela mellanöstern diskuteras med en kamrat från Irans Tudeh Parti, det kommunistiska partiet i Iran. Vad är orsak och vad är verkan av den politik som imperialismen driver där.

Den 7 juli 2006 (P77)
Ungdomsförbundet, Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund ger sin syn på varför man i höstens val skall använda valsedeln som är märkt KOMMUNISTERNA, alternativet för ungdomen och det arbetande folket, ja alla som är trötta på en politik där de rika blir rikare samtidigt som fattigdomen sprider sig.

Den 30 juni 2006 (P76)
Dagens program handlar om kommunisternas valplattform, en fördjupning och tydliggörande av de krav som vi anser viktiga att kämpa för, inte bara i valet utan framför allt på arbetsplatser och överallt där människor är verksamma.
På grund av ett tekniskt missöde är dock kvalitén på ljudet inte den bästa.

Den 16 juni 2006 (P75)
Det finns ett alternativ den 17 september, för er som är trötta på den nyliberala politik som förs av dom nuvarande riksdagspartierna, bägge blocken strävar efter att genomföra den politik som är stadfäst av EU och kapitalet.

Den 9 juni 2006 (P74)
Slå ett slag för kulturen låna böcker på biblioteket och låna filer av varandra över Internet.
Massarbetslösheten ett sätt för de svart– blå reaktionärerna att skapa splittring i arbetarklassen, slå tillbaka dom.

Den 2 juni 2006 (P73)
Borgerligheten använder allt mer av den mörkaste reaktionens, nazisternas, argument för att bekämpa arbetarklassen. Nu spelar man ut uteliggare mot flyktingar.

Den 26 maj 2006 (P72)
Sitta på två stolar, kan man propagera mot bonus- och optionsavtal på första maj och rösta för dom på styrelsemöte den andra maj? Vem blir rik på våra framtida pensioner?

Den 19 maj 2006 (P71)
Kampen för 6 timmars arbetsdag, eller 30 timmars arbetsvecka fortsätter, oavsett vad ledningen i Kommunal och det Socialdemokratiska kvinnoförbundet påstår.
Terrorlagarna går imperialismens ärenden, för att förtrycka den internationella solidariteten och sociala protester.

Den 12 maj 2006 (P70)
Ungdomens situation i Sverige, diskussion med Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbunds förbundssekreterare Håkan Jönsson, dessutom en direktrapport från Kommunistisk Parti i Danmarks 8: e kongress, KPiD s ordförande Betty Frydensbjerg Carlsson intervjuas.
Ådalen 75 År, inget är glömt och inget förlåtet.

Den 5 maj 2006 (P69)
Ådalshändelserna 75 år, vill socialdemokraterna upprepa dom igen med de nya terrorlagarna.
Borglig allians lägger budgetförslag som berikar dom rika och en fortsatt väg för social nedrustning och massarbetslöshet.

Den 28 april 2006 (P68)
Första maj, första maj, varje sliten kavaj blir en mantel av strålande sol. Det finns många anledningar att delta i manifestationer på den internationella arbetarrörelsens högtidsdag, här får du en del argument för att kämpa mot högerpolitiken och nyliberalismen.

Den 21 april 2006 (P67)
Budget eller valfläsk, vi tackar nej till härsket valfläsk. Utrota arbetslösheten, bygg ut och stärk den offentliga sektorn, förkorta arbetstiden. Högern hycklar när man fördömer Hamas besök i Sverige.

Den 31 mars 2006 (P66)
Paris brinner, det brinner mot sociala orättvisor som kapitalet och EU skapar för att rädda ett kapitalistiskt system som kränker alla former av mänskliga rättigheter. I Sverige planerar man införa ”terrorlagar” för att förhindra sociala protester och kamp för mänskliga rättigheter.

Den 24 mars 2006 (P65)
Privatisering och bolagisering av våra gemensamma tillgångar när det gäller energisektorn möter motstånd även bland företagen, vi gratulerar till denna upptäckt som kommunisterna hävdat i 150 år, bättre sent än aldrig.

Den 17 mars 2006 (P64)
Är det ett uttryck för rättvisa att visa får miljonpensioner medan andra får nöja sig med småsmulor. Klasskampen, i Sverige och internationellt, en del av vår vardag och en av politikens uttrycksformer.

Den 3 mars 2006 (P63)
Privatiseringar och bolagiseringar, vems intressen tjänar det när man flyttar över vår gemensamma egendom och den sektor som vi har beslutat att driva gemensamt till privata intressenter. Ägarna har ett intresse, ökade profiter, kan dessa intressen förenas med det arbetande folkets.

Den 24 februari 2006 (P62)
Yttrandefriheten igen, varför är kapitalet och dom borgerliga staterna så rädda för att det arbetande folket och antiimperialisterna skall få rätt att yttra sig. Varför stämplar alla som är motståndare till deras diktatur som terrorister. En sån hyressänkning till och vi är förlorade, vems intresse försvarar Sydsvenskan och hyresgästföreningen?

Den 17 februari 2006 (P61)
Nya lagar som påstås skydda oss mot terrorister, vilka riktar dom sig emot, jo dom som den politiska ”eliten” betraktar som terrorister, och det är alla som protestera mot EU:s nyliberala politik, eller dom som protesterar mot de imperialistiska ländernas utplundring av utvecklingsländerna, eller den imperialistiska globaliseringen som genomförs för högre profiter för ett fåtal rika medan det arbetande folket drabbas av ökande fattigdom, arbetslöshet, social utslagning och andra former av förnedring. Det är mot dessa de s.k. antiterrorlagarna riktas och inte mot de verkliga terroristerna som genomför den här politiken.

Programmet den 10/2 raderades av misstag, vi har ingen möjlighet att återställa det och därför utgår det. Det handlade om valet.

Den 3 februari 2006 (P60)
Begreppet demokrati missbrukas, det använd ofta för att slå vakt om kapitalets och profitörernas rätt att förtrycka och inskränka det arbetande folkets demokratiska rättigheter. Nu använder man begrepp som yttrandefrihet men talar inte om vilka klasser som skall ha rätt till den och hur den skall utövas.

Den 27 januari 2006 (P59)
Motståndet mot högern, nyliberalerna och nyfascisternas planer på att använda Europarådets parlamentariska församlings för att dra igång en häxjakt på Europas kommunister blev inte vad dom tänkt sig. Och diskussion med lyssnare.

Den 20 januari 2006 (P58)
Hamnarbetare i hela Europa bedriver klasskamp genom strejk mot EU:s hamndirektiv, kommer dom att stämplas som terrorister och antidemokrater?
Kamp mot terrorism har blivit slagordet för inskränkningar i demokratin, förföljelse, tortyr och övervakning av för kapitalisterna obekväma politiska åsikter.

Den 13 januari 2006 (P57)
Demokrati och diktatur, hur kapitalet och dess försvarare kastar om begreppen för att försvara sina klassintressen. Dom rikas privilegier är för dom demokrati, medan arbetarklassens berättigade krav är diktatur.

Den 6 januari 2006 (P56)
Kommer vänsterpartiets kongress att betyda rättning vänster eller är det bara ett spel för galleriet? Marknadsekonomin mördar och dess försvarare, dom borgerliga partierna försöker dölja sina brott med antikommunistiska propåer.

Den 30 december 2005 (P55)
Skall vi ha en skola bara för kapitalisternas barn, eller har alla rätt till utbildning och kunskap.
Kampen mot terrorism en täckmantel för terror mot det arbetande folket, för att förvägra dig din demokratiska rättighet att kämpa för ett annat samhällssystem.

Den 23 december 2005 (P54)
Ett julprogram tillägnat alla antikommunister som nu är så desperata att dom försöker kriminalisera den kommunistiska ideologin, kampen för frihet, demokrati och mänskliga rättigheter kan aldrig vara kriminell. Vad borgarna försöker dölja är sin egen kriminella politik.

Den 16 december 2005 (P53)
Det går bra för Sverige 10 000 färre arbetslösa, men fortfarande kränks de mänskliga rättigheterna för 1 490 000. Vem går det bra för?

Den 9 december 2005 (P52)
Efter en del tekniska problem vid starten kommer diskussionen igång om Nobelpristagaren Harold Pinters hedervärda ställningstagande mot imperialismen och dess lakejer. Vi diskuterar även den borgerliga alliansens hycklande försök att dra politiska poänger ur tsunami katastrofen.

Den 2 december 2005 (P51)
Svensk soldat dödade när svenska trupper hjälpte USA och Nato föra krig i Afghanistan, kommunisterna kräver inga svenska trupper i imperialismens tjänst.

Den 25 november 2005 (P50)
Svensk näringslivs direktörer ett hot mot rätten att strejka och det arbetande folkets rätt till solidaritet sinsemellan. Nya metoder i kampen mot asylrätten från de styrande och deras medlöpare i oppositionen.

Den 18 november 2005 (P49)
Borgligheten gör nya försök att dölja samhällets drivkraft klasskampen, energibolagen ruinerar Sverige och skapar arbetslöshet på grund av sin jakt på högre profiter.
Obligatorisk kommunal bostadsförmedling och jakten på terrorister.

Den 11 november 2005 (P48)
Upproren och revolterna fortsätter i Frankrike, borgarna tappar masken och försöker lösa sociala problem med utvisningar och undantagslagar. I Sverige vill populisterna i folkpartiet sätta in fler poliser i storstädernas ytterområden.

Den 4 november 2005 (P47)
Massarbetslöshet och socialt utanförskap orsaker till den sociala oron i Frankrikes städer, kan det hända i Sverige.

Den 28 oktober 2005 (P46)
Skånetrafiken utmärker sig återigen för rasistisk reklam. Kommunisterna försvarar de lettiska arbetarna, arbetarrörelsen kan inte vara nationell trots att det är arenan för klasskampen.

Den 14 oktober 2005 (P45)
Vad bestämmer lönen, kan arbetarna lita på konjunkturinstitutet?
Den politiske åklagaren Sven-Erik Alhem och rasism inom polisen, skall ”rättsväsendet” alltid bemötas med respekt?

Den 7 oktober 2005 (P44)
Klasskampen en internationell och nationell företeelse som inte kan döljas med fagra vallöften, en kamp som det arbetande folket måste stärka och intensifiera.

Den 30 september 2005 (P43)
Kapitalet kan och vill inte lösa frågan om massarbetslöshet, därför att massarbetslösheten är ett sätt för dom att öka profiterna, anställ fler inom offentlig sektor och sex timmars arbetsdag är kommunisternas krav och ett realistiskt sätt att eliminera massarbetslösheten.

Den 23 september 2005 (P42)
Den nya budgeten, är det valfläsk eller ett program mot arbetslöshet?

Den 16 september 2005 (P41)
Världsungdomsfestivalen i Venezuela, 17000 ungdomar, från 120 länder samlades i den största manifestation som arrangeras av ungdomar för ungdomar. En av deltagarna berättar om vad som hände där.

Den 9 september 2005 (P40)
Till glädje för alla arbetslösa och proletärer backar den borgerliga alliansen i opinionssiffrorna när dom avslöja sin inkompetens att garantera den mänskliga rättigheten, rätten till arbete. Arbetsköparna arbetar aktivt, med stöd av EU och regeringen, för lönedumpning.

Den 2 september 2005 (P39)
Miraklet i Bankerud, är det ett mirakel att borgerligheten försvarar kapitalets intressen. Den s.k. alliansen för Sverige är samma gamla skåpmat som högern brukar leverera, dvs. angrepp på det arbetande folkets uppnådda sociala förmåner för att gynna högern och storkapitalet, camouflerat i en förpackning som lovar fler arbete.

Den 26 augusti 2005 (P38)
”Överheten” seglar med våra pengar, skall skattemedel flyttas från sjukvård, skola och offentlig verksamhet till ”överhetens” nöjen.
Massarbetslöshet en produkt av kapitalismen, och lönedumpning genom arbetskraftsomflyttning handlar inte om solidaritet utan ett sätt att öka profiten.

Den 15 juli 2005 (P37)
Fredrik Reinfeldt arbetarnas ”vän” slopa A-kassa, sjukkassa, socialbidrag och all social omsorg så blir det bättre i Sverige, för dom rika parasiterna och utsugarna. Dessutom det dolda kriget och studentbostäder.

Den 17 juni 2005 (P36)
Kampen för fred, har kärnvapenländerna den moraliska rätten att förhindra andra länder att skaffa sig motsvarande vapen. Valfläsket börjar serveras, men är redan härsket.

Den 10 juni 2005 (P35)
Vi patrioter firar nationaldagen, med att bekämpa kungahuset och kapitalet, hur länge skall vi behöva leva med dom här feodala kvarlevorna. Det är dags att vi överflyttar dom nationella tillgångarna till det arbetande folket, för att kunna utöva den internationella solidariteten som är i alla arbetandes intresse.

Den 3 juni 2005 (P34)
Nej till EU-författningen, ett slag mot den nyliberala politiken, Gunnar Wetterberg travar i upptrampade spår efter tyska direktörer som hämtar sina förebilder från tiden när man utnyttja slavarbetare i koncentrations- och arbetsläger.

Den 27 maj 2005 (P33)
Frige de fem fängslade kubanerna, bakgrund och fakta. Varför röstar fransmännen nej i folkomröstningen om EU-författningen. Öppet brev till Thomas Bodström.

Den 20 maj 2005 (P32)
För en human och mänsklig flyktingpolitik, interljuv med Tove Karneryd från Flyktingamnesti 2005. Sveriges regering kränker neutraliteten genom att inbjuda fredens marodörer, Nato:s utrikesministrar till Åre, är det för att planera nya illdåd?

Den 13 maj 2005 (P31)
EU och tredje riket, vilka likheter finns där. Vad var skillnaden mellan dåtidens imperialism och nutidens, och finns där skillnader på EU och USA:s imperialism.

Den 6 maj 2005 (P30)
60 år sen Röda Armén krossade fascismen, men nyfascismen finns kvar och skall bekämpas.

Den 15 april 2005 (P29)

Den 8 april 2005 (P28)
Borgliga banditer vill ta över Sverige, det arbetande folket måste slå tillbaka borgerlig politik oavsett om den förs av socialdemokrater med samarbetspartier eller storkapitalets öppna företrädare i den s.k. alliansen för maktskifte. Feministiskt initiativ ett spår som leder till förstärkt nyliberal politik.

Den 1 april 2005 (P27)
Mänskliga rättigheter, för vem?
Vem garanterar dom mänskliga rättigheterna för folk som tvingas fly från imperialistisk utsugning och väpnade konflikter. Konflikter som skapas av imperialismen och storkapitalet för att splittra det arbetande folket i utvecklingsländerna och dom utvecklade länderna. I Studion gästades vi av en aktivist från Asylgruppen i Malmö.

Den 25 mars 2005 (P26)
Nej till privatiseringar och nedskärningar inom skolan, bygg ut och stärk den offentliga sektorn. Aktivera dig i den politiska kampen, för en folkomröstning om den nya EU-författningen, som skall permanenta den nyliberala politiken.

Den 18 mars 2005 (P25)
Ett temaprogram om Gladys Mary, Chile och Sydamerika, enhet i kampen mot högern är förutsättningarna för framgångar i det Sydamerikanska folkets kamp, medverkan av chilenska kommunister.

Den 11 mars 2005 (P24)
Kapitalismen är ett system som i massomfattning bryter mot grundläggande mänskliga rättigheter, en av formerna för deras brott är den massarbetslöshet dom skapar för att höja sina profiter.

Den 4 mars 2005 (P23)
Folkpartiet liberalerna tar över rasisternas budskap, skall dom övergå till sina historiska rötter. Där liberalerna har stöt Mussolinis fascism för att komma till makten. Slå tillbaka högern.

Den 25 februari 2005
P.g.a. vi hade problem med inspelningen finns ingen sändning denna vecka.

Den 18 februari 2005 (P22)
Sverige behöver fler kommunister gå med i det kommunistiska partiet Sveriges Kommunistiska Parti, för en annan fördelningspolitik som tar från dom rika och ger till dom fattiga. Kan sverige låta 150 flyktingbarn stanna i Sverige. Musikhyllning till Björn Afzelius minne, av den anledningen mycket musik i programmet.

Den 11 februari 2005 (P21)
”Vägval vänster” höger eller vänster snarare en form av den nya antikommunismen, liksom Gulagerna, i den kapitalistiska världen går antikommunismen och fängelseindustrin, hand i hand för att skaffa billig arbetskraft.

Den 4 februari 2005 (P20)
Etik och moral, är det något som bara gäller det arbetande folket, varför diskuteras inte de styrande och kapitalisternas etik och moral? Är det för att dom saknar dessa för det arbetande folket utmärkande egenskaper.

Den 28 januari 2005 (P19)
Sydkraft plundrar elkonsumenterna för att kunna genomföra sin imperialistiska expansion. Obligatorisk kommunal bostadsförmedling måste bli svaret på MKB:s och de privata värdarnas svarta listor. För 60 år sen Röda Armen segrade.

Den 21 januari 2005 (P18)
Valfrihet för konsumenten är struntsnack från regeringen och energimyndigheten så länge nätägarna har monopol på elnäten. Följ folkomröstningsresultatet, förstatliga el-industrin. Tre lögner om den framtida sjuk- och äldreomsorgen.

Den 14 januari 2005 (P17)
Försvara den offentliga sektorn, sjukvården är ingen privatsak. Palestina efter Arafat, vilket syfte har ockupationen och vem tjänar på den. Lyssnarnas frågor om tsunamin och internationell solidaritet.

Den 7 januari 2005 (P16)
Sverige behöver fler kommunister, gå med i det kommunistiska partiet Sveriges Kommunistiska Parti eller dess ungdomsförbund Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund.

Den 17 december 2004 (P15)
Kamp mot fascism och rasism, skall kapitalet rädda Pinochet undan åtal. Arbetsköparna i EU vill splittra det arbetande folket, internationell solidaritet för högre löner och bättre villkor är det arbetande folkets svar på arbetsköparnas försök till lönedumpning. På grund av tekniska problem saknas en del.

Den 10 december 2004 (P14)
Regeringen och riksdagen borde välja sig ett nytt folk så att dom kan arrangera folkomröstning om den nya EU-författningen. Lars Ohly tillsammans med prinsessan Viktoria mot kapital och för småföretag. Reinfeldt vill sänka löner och ha rasismen i garderoben.

Den 3 december 2004 (P13)
Består mänskligheten av grupper av köttberg, eller är det socialdemokraternas definition av människors lika värde, och andra väsentligheter i politiken som arbetslöshet, social välfärd. Hur skall rikedomarna som det arbetande folket skapar fördelas?

Den 26 november 2004 (P12)
Är feminism en socialistisk eller borgerlig rörelse, är all kvinnokamp klasskamp? Vem fuskar i Ukraina, varför är imperialismen så nedslagen för valresultatet? Rättskandalen Göteborg, ett uttryck för klassamhället. Vem bryter mot dom mänskliga rättigheterna?

Den 19 november 2004 (P11)
Gör facket till en kamporganisation för arbetarklassen, låt inte pamparna bestämma, organisera dig. EU och fascismen, skall nyfascister öka sitt inflyttande över EU:s utrikespolitik.

Den 12 november 2004 (P10)
Fåtalsvälde eller demokrati, vilka syften har antikommunismen, finns det någon verklig demokrati utanför klasserna.

Den 5 november 2004 (P9)
Högerextremism och nazism, vem tjänar på det. Valentina Papastavrou, antirasist och kommunalpolitiker från Salem, medverkar. Salem en kommun utanför Stockholm välkänd för de stora partiernas undfallenhet mot rasism och nynazism. Nu mobiliserar vi för motdemonstrationer, inga rasister på våra gator.

Den 29 oktober 2004 (P8)
EU:s nya författning, en författningen för kapitalets fortsatta strävan efter högre profiter och en författning som fördelar rikedom från de fattiga till de rika. En författning som skall försvara den fortsatta exploateringen och förtryck av arbetarklassen och upprätthålla kapitalets diktatur.

Den 22 oktober 2004 (P7)
Kamp mot storkapitalets nya författning för EU. Ta från dom rika ge åt dom fattiga så försvaras demokratin, det finns inget permanent mellanting mellan socialism och kapitalism, en del påstår det, men det är bara ytterligare ett sätt att försvara kapitalets diktatur över våra liv. Göteborgs kravallerna 2001.

Den 15 oktober 2004 (P6)
Diskussioner kring demokrati, är den borgerliga diktaturen demokratisk eller ett mantra för att förvandla vårt gemensamma produktionsresultat till privategendom för kapitalisterna. Den kommunistiska världsrörelsen går framåt, gemensamt möte i Aten, Grekland, för kommunistiska partier från hela världen.

Den 8 oktober 2004 (P5)
Beskrivning: Rolf Hagel, fd. partiordförande för SKP. Vi försvarar socialismen och vår ideologi kommunismen, SVT:s ”Uppdrag granskning” ett led i antikommunismen för att försvara och bevara ett rövarsystem.

Den 1 oktober 2004 (P4)
Beskrivning: SKP:s v.ordförande Bror Wennström Budgeten en budget för dom rika, klasskampen skall stärkas. Björn Boman presenterar Internationella solidaritetsrörelsen för Palestina, ISM och kampen för palestiniernas mänskliga rättigheter.

Den 24 september 2004 (P3)
Beskrivning: Försvara demokratin kräv folkomröstning om den nya EU författningen, antikommunism och mänskliga rätigheter, Palestina m.m..