Kapitalismen och imperialismens förbrytelser

Categories :

Dagens program, där Sveriges Kommunistiska Partis ordförande Andreas Sörensen medverkar handlar om kapitalismens imperialistiska stadium.
Det handlar om den plundring och terror som finanskapitalet bedriver runt om i vår värld. Detta blir också en av huvudpunkterna på den organisationskonferens som SKP arrangerar i Stockholm den 31/8 – 1/9 – 19 där medlemmar och sympatisörer inbjuds.
Andreas betonar nödvändigheten av en ideologisk förståelse av vad imperialismen är och framhåller att man inte kan vara antiimperialist om man inte är antikapitalist. Kapitalism och imperialism är två sidor av samma mynt, och deras gemensamma nämnare är jakten på profiter. Och i den jakten skyr man inga medel, statskupper, krig, mord och plundring är dess ständiga följeslagare.
Vidare talar Andreas vikten av att inte stödja någon imperialistisk makt, därför det skulle betyda att man stöder kapitalismen. Och att stödja t.ex. den svenska imperialismen bara därför att Sverige är en mindre stat än USA innebär ett stöd till kapitalisternas plundring och utsugning i Sverige.
Stärk kommunisterna, ge ett bidrag till kampfonden Kampfonden: PG. 421 53 84 – 1 eller BG. 636-7080 eller Swisha till nummer 123 557 00 15