Dags för arbetstidsförkortning

Categories :

På 100 år har arbetsdagens längd inte förändrats Visserligen har en dag försvunnit från veckoarbetstiden men i förhållande till produktivitetens utveckling betyder det en flerfaldig ökning av arbetstiden. Arbetstidens längd är en av frågorna som ståt i fokus för klasskampen i många århundraden, längden på arbetstiden handlar främst om hur arbetets resultat skall fördelas, profit eller lön. Det samhälleliga arbetet behöver inte det individuella ägandet av produktionsmedlen som är det främsta hindret för att människan skall kunna utvecklas till en människa fri från förtryck och utsugning.
En annan fråga som diskuteras är den parasitära elmarknaden och eldistributionen där de enskilda hushållen plundras med stöd av statliga myndigheter. När den moderna tekniken producerar kylskåp som förbrukar mindre energi höjer elbolagen de fasta avgifterna. En politik som fullständigt går emot alla former av en bättre miljö, men en politik som legitimeras av vår nuvarande riksdag.
Kampen mot fascism och högerextremism är en annan fråga som vi diskuterar och vi kan konstatera att fascismen är en form av den ”borgerliga demokratin”. Till vårt försvar mot den borgliga fascismen höjer vi fanan för den proletära demokratin, proletariatets diktatur.
Glöm inte kampfonden