Ett program om Che Guevara, LAS och den kommande avtalsrörelsen

Kamp för socialism

Categories :

Che Guevara är en man som har varit död i 53 år. Och han tillhörde den delen av mänskligheten som de “fria och oberoende” massmedia i hela världen bekämpar, förtalar eller förtiger – kommunisterna. Men överallt dyker affischerna med hans porträtt upp, överallt, i Sverige som i USA, vars makthavare beordrade att han skulle mördas. Sverige följer mördarbandet och stöder deras blockad av Kuba. Den kubanska revolutionen var också en produkt av Che Guevaras verksamhet. Kuba vars antiimperialistiska kamp betytt mycket för koloniernas frigörelse och för hjälp till kolonialt plundrade länderna. Vars läkarbrigader borde ha tilldelats fredspriset.

Dessutom om LAS, arbetslöshet och den stundande avtalsrörelsen. Och en del om skandalen med A-kassan Alfa, en A-kassa som även har hand om det statliga grundbidraget. Där väntetiden nu är 24 veckor för att få utbetalning av de stöd som de har försäkrat sig emot genom att betala 130: -/månaden.

Lösningen på dagens problem är en enhetsfront mellan hela arbetarklassen. En enhetsfront som bygger på aktionsenhet, klasskamp och kamp för socialism. En kamp mot monopolkapitalet för arbetarklassens makt över sin egen situation och produktion.

Ring till studion, fredagar 18–19.00 telefon 040 43 70 70 om du vill fråga eller diskutera politik.

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu

Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15