NEJ TILL SVENSK NATO-ANSLUTNING

Nej till krig

Categories :
Etiketter: , ,
NATO

Frågan om medlemskap i NATO har aktualiserats genom kriget i Ukraina. Alla säkerhetsaspekter kastas nu överbord. Nu handlar det bara om att utnyttja rysskräcken för att driva in Sverige i den imperialistiska alliansen. Borta är alla analyser om vad som skulle stärka säkerheten i Sverige och Norden. Det krävs förståelse för att sambanden i internationell politik är komplexa, en förståelse som totalt saknas hos NATO ivrarna i Sverige saknar. De ser närmast en NATO anslutning som en ”hemförsäkring”. Vilken hemförsäkring har skyddat mot inbrott eller andra olyckor?

Och hur förklarar man Rysslands invasionskrig? Beror det på Putins personliga egenskaper, eller NATO:s östutvidgning? Varför vägrar man inse den imperialistiska kollisionen som en orsak till kriget, och även de väldokumenterade fascistiska krafternas inflyttande i Ukraina.

Samtidigt har kritiska röster mot ett medlemskap mer eller mindre hånats och anklagats för att gå Putins ärenden. På så vis stänger man ner diskussionen och tillåter endast ja-sidan att komma till tals.

Rasisterna vädrar morgon luft i samband med kriget

När Moderater och SD i Staffanstorp och Sölvesborg förklarar sig vilja ta emot flyktingar från Ukraina förklaras det med det geografiska avståndet. Alla andra flyktingar är ekonomiska invandrare enligt dessa rasistiska företrädare. Flyktingarna från 2015 kallas konsekvent för invandrare. Och det är beroende av en felaktig invandrarpolitik 2015 som vi idag har mindre resurser åt Ukrainska flyktingar.

Klasskampen i Sverige

Återigen kan se att de svenska företagen agerar precis likadant som alla andra länders företag. Bolag i utlandet fördriver och exploaterar arbetarklassen för att maximera sin profit. Men det är inte enbart i utlandet som det pågår utan även i Sverige.

Mer klasskamp

I Sverige kräver Arbetsköparna att ingen kompensation för inflationen som nu ligger på minst 5 procent skall utgå i nästa års avtalsrörelse, och får medhåll av LO-ekonomerna. Trots att en LO arbetare förlorat ca 800 kr/månaden anser man att det inte är möjligt att kräva kompensation. Vi vet att det är möjligt, profiterna och miljardärerna ökar i Sverige. Arbetarklassen bör kräva minst 10 000 kr i engångsbelopp för prisstegringarna under 2022 och se till att lönenivåerna höjs väsentligt i framtiden. Det är i synnerhet sjukvårdspersonalen som kämpat med pandemin värda.

Vårt telefonnummer till studion är 040 69 28 384, ring om du har frågor eller synpunkter eller mejla radio@kommunist.se

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15