Kamp mot Nato och Elmonopolen

Kamp mot Nato och elmonopolen

Categories :
Etiketter: , ,

Riksdagen närmar sig mer och mer ett Nato-medlemskap. Det är något som gjorts sedan Göran Persson var statsminister. Att därmed vilja få frågan att handla om konflikten mellan Ukraina och Ryssland är felaktigt.

Nato är inte någon försvarsallians utan tvärtom. Natos stadgar ändrades 1999 där det understryks att dess verksamhetsfält är hela världen och att det är nu en anfalls organisation som har rätt att använda kärnvapen i sin förstaslagsförmåga oavsett om motståndaren har kärnvapen eller ej.

Elpriserna och monopolen

Pressen mot elkonsumenterna hårdnar. De 4-5 elmonopolen som dominerar den svenska elproduktionen vill öka sina profiter. Regeringen och oppositionen tävlar om att upprätthålla deras profiter genom olika bidrag och subventioner. På två år har elpriset ökat från ca 50 öre per kw till 4-5 kronor trots sjunkande produktionskostnader.

Privatiseringar

Tidningen Arbetet påstår att de borgerliga partierna är ansvariga för nedskärningar inom välfärden. Tidningen påstår att det är Busch och Kristensson som styr över svensk välfärd. Socialdemokraternas apologeter Stenberg och Klepke låtsats som om sossarna inte regerar i Sverige. Det är det gamla vanliga, man för samma politik som gynnar kapitalet men låtsas som man är i opposition till varandra.

Kommunisterna däremot är de som har de korrekta lösningarna.

Vårt telefonnummer till studion är 040 69 28 384, ring om du har frågor eller synpunkter eller mejla radio@kommunist.se

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15