NATO – kapitalets och krigsbrottslingarnas organisation

Categories :
I dagarna har samtliga NATO-länders ambassadörer undertecknat det ansökningsprotokoll som Sverige och Finland skickat in. Nu är det upp till varje lands parlament att ratificera dokumentet. Betyder det att kampen är över? Sveriges Kommunistiska Parti kommer inte att sluta att arbeta för att Sveriges arbetarklass och övriga skikt ska göra allt de kan för att refusera ett medlemskap i denna krigsorganisation. Radio Kommunist uppgift är att avslöja denna organisation, dess medlöpare och diverse klassförrädares natur.
Inflationen och den kommande avtalsrörelsen
Inflationen slår inte enbart mot arbetare utan även mot företagen påstår Industriarbetsgivarnas vd Per Hidesten inför den kommande avtalsrörelsen. Han anser att det är märket som ska vara normerande och inte inflationen. Märkligt nog bygger märket på att hålla nere inflationen och värna om den så kallade konkurrenskraften. Sin vana trogen anser inte kapitalet att man ska följa inflationen när den är hög utan endast när den är låg.
Samtidigt tycker Finansminister Mikael Damberg att vd:arnas löner bör hållas tillbaka så att vanliga löntagare ska acceptera reallönesänkningar. Det märks att stat och kapital sitter i samma båt men det betyder inte att de rika och fattiga gör det. Att inte få en löneökning när man har några miljoner om året inte är samma sak som att arbetaren som har det svårt att få ihop det ska avstå från löneökningar.
Övriga saker som kommer att tas upp är följande:
• Svensk A-kassa bland EU:s sämsta
• Någon ljuger om Malmö
• Jimmie Åkesson vs Ulf Kristersson
• Vårt öppna samhälle krymper

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook