Politisk teater av världsklass

Categories :
Är rubrikerna på NATO mötet i Madrid där Sverige genom Magdalena Andersson och Ann Linde övergav det svenska självbestämmandet till Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och USA:s president Bidén. Det var priset för att Turkiet ska låta Finland och Sverige påbörja sin ansökningsprocess till NATO.
Turkiska medier utropade förhandlingarna till en seger för Erdogan, Sverige och Finland har gett Turkiet makt över utlämningar av misstänkta terrorister och särskilt kurderna kommer att lida av överenskommelsen.
Ljuger Magdalena Andersson?
Magdalena Andersson påstående att avtalet inte kommer att ändra särskilt mycket är förmodligen lika mycket värt som påståendet från Peter Hultqvist vid S-kongressen 2021 att Sverige aldrig med en s-regering skulle ansöka om NATO-medlemskap.
Nu överges stödet till kurderna och vapenembargot till Turkiet, nu kommer man att ge sin NATO allierade redskap för att fortsätta mörda kurder i norra Syrien.
Även Magdalena Andersson påstående om att de alltid jobbar efter svensk lagstiftning och internationella konventioner kan ifrågasättas. Och om man inte ägnar sig åt terrorism behöver man inte vara orolig. Det finns faktiskt all anledning till oro därför att Sverige och Finland i avtalet har lovat att se över sin lagstiftning enligt Erdogans önskemål.
Terror stat dikterar
Några timmar efter Sveriges och Turkiets bedrövliga överenskommelse kom också Turkiets begäran om att få personer som bor i Sverige och fått asyl för att komma undan Turkiets förtryck och dödshot utlämnade. Turkiet åberopar sig direkt på de tio överenskomna punkterna enligt vad landets justitieminister säger. Och på en pressträff direkt efter Natotoppmötet i Madrid säger Erdogan att ”Sverige redan har utlovat utlämning av 73 terrorister”.
Fort Europa
Minst 18 personer omkom när afrikanska migranter stormade gränsen mellan Marocko och den spanska enklaven Melilla som ligger på Nordafrikas kust. De ska ha dött i den trängsel som uppstod när människor försökte klättra över stängslet. Den som ser på bilderna från händelsen kan beskåda ett taggtrådsstängsel värdigt ett koncentrationsläger, tekniskt högutrustade militärpoliser och en samling hopträngda, fattiga människor som förhindrats i sin flykt från misär. Migranternas död är inget annat än den europeiska kapitalismens mord på oönskade invandrare.
Dessutom fortsättning på temat räntehöjning och inflationen.
Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna via Facebook