Kapitalisterna kommer att dra vinstlotten

Om två dagar vet vi resultatet av det då genomförda valet, oavsett resultatet vet vi att de nuvarande riksdagspartierna kommer att se till så att storfinansen och kapitalisterna kommer att dra vinstlotten.

Samstämmig valdebatt

Ingenting tyder på att det skall ske något överraskande i denna valrörelse heller och där var ju knappast något överraskande i gårdagens valdebatt. Magdalena Andersson hördes som en krigsminister i vilken reaktionär regering som helst, det var ju till och med så att moderaternas leder fick förklara för henne att det inte var Putin som orsakade de höga elpriserna i Sverige. Även om han också förteg sanningen och påstod att det bara berodde på socialdemokraterna. De tillsammans med de övriga förteg alla de miljardsubventioner man planerar överföra till elmonopolen i Sverige. De vägrar inse att en planekonomi skulle göra slut på den kapitalistiska anarkin och därmed de kriser som drabbar oss med jämna mellanrum.

Det mest upprörande

Jimmy Åkesson blev upprörd när miljöpartiets språkrör Märta Stenevi talade om det blå/bruna riksdagsblocket och ville inte bli kallad fascist. Vi har svårt att förstå varför, eftersom hela riksdagsbaletten nu för en politik som kan kallas blå/brun. Och man har lydigt följt SD i de fascistiska spåren.

Arbetarklassen betalar

Kriser som får betalas av arbetarklassen och övriga arbetande. Vi får betala den med en skyhög inflation, massarbetslöshet, social nedrustning, långa sjukvårdsköer och mycket annat. Det enda där tycks finnas pengar till är subventioner och bidrag till storföretagen, militären och polisen.

Det nödvändiga kriget

Krigskabinettet anslår miljarder för att förlänga det pågående kriget i Ukraina och Magdalena Andersson talar om kommande krigsvintrar, det enda kriget som är nödvändigt är klasskriget, i Sverige, Ukraina, Ryssland och i resten av världen.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook