Sverige kryper för Turkiet och offrar kurderna

Sverige har mer eller mindre gått med på utlämningsavtal med Turkiet. Samtidigt har frågan om kriminella som härbärgar sig i Turkiet seglat upp som diskussion. Turkiet är ett land som inte lämnar ut medborgare som begått brott utomlands. Flera länder har förgäves krävt utlämningar men fått kalla handen. Kommer Turkiet börja göra det eller inte är något som framtiden får utvisa.
Miljöfrågan är något som brukar kallas en ödesfråga för mänskligheten. Sverige brukar framställa sig som demokratiskt exceptionellt och att den svenska kapitalismen är närmast unik. Verkligheten är att kapitalismen är likadan oavsett land. De svenska storbolagen agera precis lika aggressivt som andra. Boliden är ett bra exempel. Ett annat bolag som nu satt under lupp är HM. Det visar sig att de trots att de påstår att de tar hänsyn till miljön så gör de helt annorlunda. Arbetarklassen bör inse att de inte kan lita på kapitalisterna och dess apologeter när det gäller denna fråga.
El – bluffen fortsätter. Nu höjs elräkningen och de som får mest verkar vara de som behöver allra minst. Hur ska arbetarklassen agera i det här läget, ska man låta sig plattas till eller ska man ta upp kamp mot elmonopolen?

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook