Sverige försvarar terrorism

När terrorismen och förtrycket mot den kurdiska befolkningen i Turkiet ökar mjuknar retoriken gentemot mot landet. Så vill man främja relationerna och göra det lättare för att Sverige att bli medlemmar i NATO. Turkiet bombar inte enbart norra Syrien och Irak. Turkiet har deklarerat att man kommer att invadera Syrien med marktrupper. Det görs utifrån premissen att de som nation har rätt att försvara sig.
Ett annat land som använder sig av samma retorik är Ryssland när det gäller Ukraina. Här kan vi se våra politikers opportunism. Det som gäller för den ena parten gäller uppenbarligen inte för den andra. Här kan vi tydligt se att det aldrig handlar om några mänskliga rättigheter utan snarare om kapitalets intressen. Med den nya lagstiftningen gällande utlandsspioneri blir frågan än mer prekär eftersom avslöjanden av krigsbrott kan ses som olagliga om de skadar Sveriges relationer med andra länder.
Att SD är en ”brun sörja” som Perhson, ordförande för Liberalerna sa, är korrekt. Då borde man ställa sig frågan varför Liberalerna överhuvudtaget sätter sig och förhandlar med dem. Kan det vara så att regeringsposter och att deras allmänna politik skiljer sig inte nämnvärt från deras egna ställningstaganden, är det verkligen så att Liberaler i allmänhet är anti-fascister eller kanske det faktiskt förhåller sig annorlunda?

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook