LO-kongressen

Categories :

Thorvaldson inleder kongressen med ett avståndstagande från mordet på parlamentsledamoten Jo Cox, vi delar det avståndstagandet och önskar att Karl-Petter Thorwaldsson hade delat vårt avståndstagande från de imperialistiska massmorden. Karl-Petter Thorwaldsson konstaterade att många av de 80 internationella gästerna arbetar fackligt under svåra förhållanden. Verkligheten i många länder är att fackligt och politiskt arbete innebär stor fara. Då borde man ha förväntat sig en kritik av EU som har utsett Colombia, ett av de farligaste länderna att vara fackligt aktiv i, till gynnad handelspartner.
Han påminde om att även Sverige har drabbats hårt av politiskt våld och nämnde bland annat mordet på Anna Lindh och vi berättar om det största politiska våldet och attentatet mot demokratin i Sverige, attentatet mot Norrskensflamman 1940. Där 7 personer mördades och förövarna var militär, polis och redaktörer på konservativa och socialdemokratiska tidningar vilka straffades med tre års fängelse.
TTIP blir också en av frågorna som skall diskuteras på LO kongressen där Thorvaldsson trampar runt i imperialismens fotspår.