Imperialisternas krokodiltårar

Categories :

radio-kommunist-presidentvaletusa

Vi börjar med en rapport från Norges Kommunistiska Partis 29:e kongress och en del historik kring staden Trondheim och svensk neutralitetspolitik under andra världskriget.

Vi fortsätter med det nu överstökade valet i USA som gått som en följetong i svensk media det senaste halvåret. Favoriten i valet har varit krigshöken Hillary Clinton som även varit utrikesminister under Obamas regim och försökt att få Obama till att driva en mer aggressiv utrikespolitik. Hon var också pådrivande när det gällde att stödja den fascistiska kuppregeringen i Ukraina, Clinton var också pådrivare och stödjare av mordet på Khadaffi i Libyen och att stödja IS för att största Assad i Syrien.

Sen blir det också en del om vinster i välfärden och påståendet om att det finns en brist på 100 000 arbetare så kapitalet vill öka arbetskraftsinvandringen, trots en öppen arbetslöshet på åtta procent.

Musik:

Nidälven – Flamingokvintetten

Till Riksbanken – Cornelis Vreeswijk

Waltzing Matilda – Slim Dusty