Korrumperade politiker

Categories :

Just nu handlar debatten om MP-veteranen Yvonne Ruwaida, som väljer att gå direkt till energijätten Vattenfall, från sin roll i regeringskansliet. Hon tycker själv att skiftet i arbetsgivare är så oproblematiskt att det räcker med två månaders uppsägningstid, sedan kan hon börja. Yvonne Ruwaida är det senaste fallet i en lång rad av politiker och politiska tjänstemän som rekryterats till näringslivet och lobbygrupper efter att ha haft direkt insyn i beslutsprocesser.

En tredjedel av förra regeringens ministrar och politiska tjänstemän, totalt 132 personer, är i dag lobbyister, konsulter eller anställda av diverse organisationer och företag. Sedan finns exemplet med Saudiaffären, där tjänstemän hjälpte Saab att få miljardkontrakt med diktaturen, för att sedan själva få anställningar hos Saab. Tillkommer gör Filippa Reinfeldt, Anders Borg, Göran Person, Nyamko Sabuni, Göran Hägglund med flera.

Oktoberrevolutionen är ett annat ämne och ett samtal med uppringaren Lennart från Helsingborg. Dessutom en del om vinster i välfärden.

Musik:

Ghosts of Cable Street

Gott Igen – Danne Stråhed

Street Fighting Man – The Rolling Stones