Arbetslösheten

Categories :

Arbetslösheten är ett gissel som följer med det kapitalistiska systemet och är ett ondo som de inte har förmågan att avskaffa. Vilken förvärras på grund av den regering och riksdagssammansättnig vi har. Både regeringen och den så kallade oppositionen arbetar för att merparten av det värde arbetarklassen skapar skall tillfalla kapitalägarna som arbetsfria profiter.

Man är överens om att ge dem än mer genom privatiseringar som skall finansieras av arbetarklassens arbete och överfört genom skatter som är avsedda för gemensam konsumtion.

Arbetarklassens minskade andel av produktionsresultatet har ersatts med en lånemarknad, som gynnar finanskapitalet. Det drabbar arbetarklassen med ökade skulder. Skulder som sen använts för att eliminera klasskampen och få arbetarna att tigga om brister och orättvisor på arbetsplatserna.

Bostadsbristen är också ett uttryck för kapitalismens parasitära karaktär.

Dessutom en del om turerna kring LAS, där LO har hamnat på kollisionskurs med arbetarklassens intressen. Men också en del om den budkavle som startats i protest mot de hemliga förhandlingarna mellan LO och Svenskt Näringsliv.

Stärk Kommunisterna!

Läs mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.

Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15