Imperialismens rövarkrig

Turkiet är en del av imperialismen

Categories :

Sverige är en del av det imperialistiska systemet som sprider misär och lidande i hela världen. När nu Turkiet för erövringskrig i Syrien och Libyen är det bara en logisk följd av den strävan att underordna sig andra marknader för råvaror och varor som är inbyggt i det imperialistiska systemet. För att försvara detta system har man skapat terrororganisationen NATO, där Turkiet nu vill utnyttja imperialisternas solidaritetsklausul för stöd i deras angreppskrig. NATO, EU, världsbanken och många fler av de organisationer som skapat av imperialismen är organisationer med det uttalade syftet att föra krig mot arbetarklassen och nationer som inte vill underordna sig deras dominans. Ett krig som döljs under fraser om demokrati och befrielse. Krig är oundvikligt under imperialismen, därför strävar SKP efter att totalt revolutionera den nuvarande ordningen och skapa ett socialistiskt system.

Cold Response som startar i början av mars är ett led i deras krigsförberedelser, ett krig som skall genomföras i norra Sverige för att förberedda NATO trupperna att föra vinterkrig.

Vi tar också upp frågan om skatter som arbetsköparnas klasskampsorganisation Timbro aktualiserat i samband med den kommunala skatten. Timbro är en organisation som bygger sina analyser på pseudovetenskap och auktoritetstro – man värderar en särskild persons uttalanden och skrifter över alla andra.

Vi slutar med en diskussion om SD kamp för att upphäva valhemligheten. Och en del om hur EU nu skall användas för att genomföra lönesänkningar.

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.

Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15