LO-kongress

Gör facket till en kamporganisation

Categories :

LO-kongressen kommer att bli en annorlunda kongress, den kommer att hållas digitalt den 15 juni. Inga motioner kommer att behandlas utan den främsta uppgiften blir att välja en ny ordförande. Den som är föreslagen är Susanna Gideonsson, Handelsanställdas förbund nuvarande ordförande. Och dessutom medlem i socialdemokraternas verkställande utskott. Hon är därmed en av dem som har ett tungt ansvar för de försämringar i strejkrätten som genomfördes förra året. Hennes uppgift skall vara att ena de 14 LO-förbunden. Men frågan om LAS lägger man på is och skall inte behandlas på kongressen. Man skall sitta stilla i båten medan sossarna arbetar fram sitt förslag i samarbete med Liberalerna och Centerpartiet.  Men skall organisationsgraden bli högre fodras kamp och kamp även mot dålig socialdemokratisk politik och klassamarbete.

Dessutom en del om ”nya arbetarpartier” och hanteringen av coronapandemin.

Läs mer på Riktpunkt.nu och ännu mer om kapitalets företrädde framför mänsklig humanitet.

Kom med i kampen och stärk den kommunistiska rörelsen.

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu

Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15