Coronakommission och privata profiter

Radio Kommunist

Categories :

Vi börjar med att än en gång diskutera kring coronaviruset, och de pseudodiskussionerna som har uppstått angående en coronakommission. För den coronakommission kommer direktiven vara att befria de politiska partierna från ansvar. Ansvar för medhjälp till dråp på över 3 000 människor som dött inom äldrevården och hemtjänsten. Vi kommunister behöver ingen coronakommission för att fastställa orsakerna och vilka som är skyldiga till att ha orsakat massdöden inom äldrevården och hemtjänsten. Alla de nuvarande partierna i riksdagen har ett ansvar för de nedskärningar och privatiseringar som genomförts i staten och regionerna. Syftet har varit att ge privata profitörer möjlighet att vegetera på den offentliga sektorn. Massdöden planerades redan i början på 1990-talet när man utsåg ekonomerna till experter på allt från barnomsorg till sjukvård, utan hänsyn till behoven hos äldre och inom sjukvården. Dessa häxdoktorer visste exakt hur många barn och personal som skulle finnas i en barngrupp. Liksom inom skolan, hemtjänsten, äldrevården och sjukvården. Deras egentliga uppdrag och syfte var slå sönder den offentliga sektorn och överföra den till den privata sektorn och därmed öppnare för privata profitörer. Alla var de utbildade, eller professorer och docenter på den Wallenbergägda ”Stockholms handelshögskola”.

Måndagens kommande presentation av regeringen lagförslag angående LAS är ett annat ämne vi diskuterar. Och vi avslutar med apartheidstatens Israels annektering av det palestinska folkets mark och brott mot folkrätten.

Läs mer på Riktpunkt.nu och ännu mer om hur pensionärer blir offerlamm för kapitalets profiter.

Kom med i kampen och stärk den kommunistiska rörelsen.

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu

Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15