Dagens kapitalism och proletariatets diktatur

Dagens kapitalism och proletariatets diktatur

Categories :

Dagens program är som vanligt ett blandat program. Vi börjar med den senaste utvecklingen inom LAS-samtalen och fortsätter sen med samtal om socialism och kommunism.

IF Metall har nu sagt sig överväga att ansluta sig till överenskommelsen som slutits mellan PTK och det svenska finanskapitalet i Svenskt Näringsliv, som man då vill ha som grund för den kommande lagstiftningen. IF Metalls motiv är främst att kompetensutvecklingen i avtalet ger möjlighet till ett 80-procentigt studiebidrag, ett bidrag som skall betalas av staten. Det innebär att vad IF Metall överväger är inget annat än att övervältra bördorna för kompetensutvecklingen på arbetarklassen medan profiterna kan fortsätta öka.

Vi fortsätter med en diskussion om borgerlighetens vurmande för kapitalets diktatur i motsats till en verklig demokrati, proletariatets diktatur. Antikommunism och antisocialism, och fasthållande vid den privata äganderätten till produktionsmedel är det vägledande i all borgerlig ideologi. Det vill säga att den ena personen ges rätt att plundra andra människor på deras för samhället nödvändiga produktiva arbete. Idag plundrar finans- och monopolkapitalet även småkapitalister som tvingas arbeta under deras direkta diktatur. Vad är demokrati och vad är diktatur är en annan fråga som diskuteras.

Organisera dig i det kommunistiska partiet, Sveriges Kommunistiska Parti.

Ring till studion, fredagar 18–19, telefon 040 43 70 70 om du vill fråga eller diskutera politik.

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu

Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15