Klassamarbete skyddar kapitalet

Categories :

Enligt LO kan man konstatera att löneskillnaden mellan LO – arbetare och tjänstepersoner är lika stora som de var på trettiotalet. Det beskrivs som ett misslyckande. Då bör man ställa sig frågan vem som är skyldig till en sådan utveckling. Torbjörn Svensson, LO: s avtalssekreterare, säger följande:

”Först lade sig staten i och gav extra pengar till lärarnas löner. Och sedan, under pandemin, tog arbetarna ansvar för Sveriges ekonomi medan andra drog ifrån, främst privatanställda tjänstemän.”.

LO tar ansvar för kapitalets profiter

Här ser vi problematiken, det vill säga frågan om ”ansvar”. Sveriges arbetare tog inte ansvar för ekonomin, de tog ansvar för kapitalets profiter något som kommunisterna gång på gång upprepat. Varje gång arbetare tar ”ansvar” blir de alltid förlorare. De måste lära sig att sluta med det och enbart ta ansvar för sina egna intressen, att förvandla fackföreningarna till kamporganisationer istället för klassamarbetsorganisationer. Då måste man först och främst börja med att göra sig av med byråkrater som alltid ska raljera om ”ansvar” och välja bättre representanter. För det fodras det kontinuerlig och personlig aktivitet.

Imperialisternas krig leder till fattigdom

Samtidigt som det ylas om bristande engagemang bland folken för kriget i Ukraina på ledarsidor i olika länder kan vi nu också läsa om att alla våra svårigheter beror på Rysslands krig. Om det inte vore för det skulle vi i praktiken leva i ett land där honung och mjölk flödar. Märkligt nog så har samma ledarskribenter i ett par decennier skrivit om utplundringen av den offentliga sektorn, ökad samhällig utslagning, bostadsbrist, skolprofitörer, skattesänkningar för de rikaste och så vidare. Här ser vi ett tydligt exempel på principlöshet, falskhet, och evig borgfred, med andra ord den vidrigaste formen av klassförräderi. Det är säkert Rysslands fel att bostadsägarna vill höja hyrorna återigen, denna gång med ca 12 procent.

Prenumerera på Riktpunkt

Från Radio kommunist svarar vi, sluta läs deras dumheter och prenumerera på tidningen Riktpunkt. Där kan ni läsa den enda sanning som är värd något, den som inte har några skilda intressen från arbetarklassen.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook