Arbetsköparna har lyckats splittra LO

Arbetsköparna har lyckats splittra LO

Categories :
Etiketter: , , ,

Först en del reklam för våra hemsidor och en uppmaning att köpa julklappsböcker från Fram. Sen fortsätter vi med de utlovade diskussionerna om turerna kring LAS. Kommunal och IF Metall, de största förbunden inom LO, överger nu enigheten inom LO genom att ansluta sig till överenskommelsen mellan PTK och arbetsköparna. Att ansluta sig till denna innebär att ytterligare säga ja till klassamarbete, en politik som kommer att bli förödande för det arbetande folket, och enbart gynnar monopolen och finanskapitalet. Skillnaderna mellan tjänstemän och arbetare minimeras genom de nya produktionsmetoderna, därför är det viktigt att enheten inom dessa grupper stärks. Gemensam kamp mot monopol- och finanskapitalet måste bli det vägledande för den fackliga rörelsen. Splittringen inom den fackliga rörelsen är inte något som bara drabbar LO, utan även inom PTK finns en uppenbar splittring.

Dessutom en del om Venezuela som går till parlamentsval på söndag och också en del om Chiles Kommunistiska partis 26:e kongress som inleddes i dag.

Vi utlovade i tvitten en del om skolan, men tiden går fort och det får bli i ett kommande program. Under tiden får ni nöja er med att läsa om kommunisternas skolpolitik på Riktpunkt.

Organisera dig i det kommunistiska partiet, Sveriges Kommunistiska Parti.

Ring till studion, fredagar 18–19, telefon 040 43 70 70 om du vill fråga eller diskutera politik.

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu

Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15