Vänsterpartiets kongress

Vägra att betala för kapitalets kris

Categories :

Vänsterpartiets kongress lägger fram en valplattform som innehåller en rad reformer som kan verka vara intressanta. Men den viktigaste frågan är trots allt, vilket ansvar har vänsterpartiet för de senaste decenniernas politiska och ekonomiska utveckling i Sverige?

Vården i kris

Vårdpersonal har under lång tid uppmärksammat problemen inom vården. När väl corona-epidemin slog till med full kraft så blev vården i praktiken lamslagen. I veckan har sjukvårdspersonal krävt fler vårdplatser. Det är en följetång som sträcker sin minst två mandatperioder bak i tiden, i samband med kampanjen inga vinster i välfärden. Varför har inget hänt?

Vem är fascismen ovänner?

Den underjordiska motståndsrörelsen i Europa under andra världskriget bestod av ca 80% av kommunister. I Frankrike kallades de levande döda eftersom de stod för alla militära aktioner. Vad gjorde Ebba Buschs partikamrater då?

Vårt telefonnummer till studion är 040 69 28 384, ring om du har frågor eller synpunkter eller mejla radio@kommunist.se

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15