Stoppa vapenexporten till Ukraina och Jemen

Inga vapen till Ukraina och Jemen

Categories :
Etiketter: ,

Kommunisterna påstående har nu bekräftats. En stor del av det militära materialet har hamnat hos fascistiska förband. Samtidigt som det sker ser vi att en del av de som ansluter sig till att strida i Ukraina går in i dessa förband som legoknektar. Oavsett vem det må vara så har kapitalet inget problem att stödja olika terrorgrupper så länge deras tillfälliga intressen är gemensamma. Därför hörs det sällan  något om de hyllningar till nazister som årligen genomförs i de före detta socialistiska republiker som till exempel i de baltiska staterna.

Det arbetarklassen bör ställa sig inför varje krig är frågan om vem som tjänar på det. Är vår riksdags hållning korrekt eller är de italienska hamnarbetarnas aktion om att inte leverera vapen till kriget mer i arbetarnas intressen?

Staten och kapitalet, hand i hand

Stat och kapitals sammansmältning är väl bekant. Littorin verkar nu var inblandad i en Gruv affär i Jokkmokk med Alf Karlsson (MP):

”– Jag ingår i det här teamet för att ge en kunskap till kunden om Miljöpartiet och jag har förmedlat kontakter till miljöpartister. Det här är inget nytt. De som jag förmedlat kontakten till har uppenbart vetat om det, säger han.

På Labyrinth Public Affairs arbetar även Sebastian Navab, som var en av Göran Perssons medarbetare från tiden i regeringskansliet. Men även Sven Otto Littorin, före detta moderat arbetsmarknadsminister.” Uppger Aftonbladet.

Kräv högre löner

Radio Kommunist uppmanar att arbetarklassen att bryta alla avtal på grund av alla prishöjningar som man påstår orsakas av kriget i Ukraina men är i realiteten en produkt av politiska beslut och kapitalets allmänna kris.

Vårt telefonnummer till studion är 040 69 28 384, ring om du har frågor eller synpunkter eller mejla radio@kommunist.se

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15