Förbjud Slavarbete

Nej till slavarbete

Categories :
Etiketter: , ,

Sverige vill ofta framställa sig som bättre när det gäller de fackliga rättigheterna. Vi kan med tydlighet se att de svenska företagen agerar precis likadant som de från andra länder. Slav löner och förbud mot organisering är inget ovanligt. Kapitalet följer endast en regel, maximal profit. Kapitalet värnar inte om arbetarklassens rättigheter i Sverige eller utlandet. Det är arbetarklassens organisering som lyckas till viss del lyckas pressa tillbaka de värsta avarterna.

Kriget i Ukraina

Kriget i Ukraina har nu pågått i en månad. Under månaden har det pratats mycket om desinformation från Ryssland men inte den som kommer från väst och i synnerhet från Sverige. I andra länder råder det en diskussion vart vapnen hamnar och om det nazistiska inflytande som finns på olika nivåer i statsapparaten.

Desinformationen och opportunismen går hand i hand. Det är något som Vänsterpartiet med all tydlighet visar. Genom deras ställningstagande som kör över kongressbeslut bör man fråga sig om det är ett parti som arbetarklassen kan lita på. I samma veva kan vi se hur många socialdemokrater nu öppnar upp för ett medlemskap i Nato. Frågan man bör ställa sig är, var dessa människor någonsin motståndare till denna imperialistiska sammanslutning?

Spekulation i el

Kommunisterna har många gånger tagit upp att det fifflas frisk med elpriserna på elbörsen. Den nordiska elbörsen har nu kommit fram till att verkas det manipuleras med priserna genom marknads manipulation, insiderbrott och brott mot informationsplikten. Kan det vara så att de lyssnar på Radio Kommunist?

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15