Nej till krig

Kriget i Jemen

Categories :
Etiketter: , ,

Putins krig mot Ukraina ska och måste fördömas och Rysslands krigshandlingar måste upphöra. Det betyder inte att man ska ta ställning för en imperialist gentemot en annan. Det är något som första världskriget visade arbetarklassen och fredsvännerna. Krigen som pågår i världen är ett resultat av en pågående nyuppdelning marknader och råvaruresurser. Man kan se det ibland annat på de aggressiva anspråk som Japan nu gör på Ryssland gällande de kurilska öarna.

Precis som under första världskriget väljer reformisterna i vänsterpartiet att stödja en sida med vapenleveranser istället för att arbeta för fred och socialism. Det gör partiet i rädsla för väljarsiffror i kommande val. På så vis legitimerar det upprustning som kommer att se på bekostnad av social service.

Nej till NATO

Även Sverigedemokraterna har nu, icke oväntat ändrat, sin position gentemot NATO. SD är en vindflöjel är bekant men det är tragiskt att se delar av arbetarrörelsen agera på samma sätt, i synnerhet när det gäller de som påstår sig vara socialister som Daniel Suhonen och Reformisterna.

Tidningen Arbetet följer i samma spår. Dess nya krönikör ondgör sig över hur upprustningen ska gå till väga, genom skattehöjning alternativt nedskärningar. Socialdemokraterna föredrar skattehöjningar medan högern vill ha nedskärningar. Oavsett så blir det arbetarklassen som kommer att få betala. Vi kommunister förespråkar inga skattehöjningar eller nedskärningar. Inga pengar till imperialisternas arméer.

Sanningen skall förtigas

Sanningen är det första som brukar sägas dö i krig. Yttrandefriheten är under attack för närvarande i världen. Censuren gentemot rysk media kritiseras allt mer från olika organisationer från det civila samhället som till exempel Reportrar utan gränser men också från FN.

8 mars global kampdag som uppmärksammar kvinnornas situation. I Stockholm hade SKP en paroll som upprörde moderater och opportunister som Jonas Sjöstedt. Vad var det som var så kontroversiellt?

Vårt telefonnummer till studion är 040 69 28 384, ring om du har frågor eller synpunkter eller mejla radio@kommunist.se

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15