NATO

Categories :
Finland har nu bekräftat att de kommer söka medlemskap i krigsorganisationen NATO. Det innebär med stor säkerhet att Sverige kommer att ansluta sig till Finlands ansökan. Under flera månader har vi sett att det pågått en pseudodebatt om medlemskapet vara eller icke vara. Pseudodebatt eftersom nej-sidan knappt har fått komma till tals. Pseudodebatt eftersom det inte har förklarats vad ett medlemskap innebär och grava lögner om vad NATO är och om dess historia. Säkrar vi verkligen det så kallade folkhemmet med ett medlemskap, ska alla hjälpa Sverige men Sverige behöver inte hjälpa någon? Genom utvecklingen av produktionskrafterna och kampen för förbättrade livsvillkor har borgarklassen mer och mer blivit en klass som inte längre fyller någon funktion. Idag står arbetarklassen inte enbart för mervärdet men också planeringen av samhället, även om den sker utifrån borgarklassens intressen. Det innebär att pseudodebatterna blir hela tiden fler och fler, allt för att bedraga arbetarklassen.
EU
Kommissionen har meddelat att man är villiga att göra fördragsändringar. Märkligt nog har socialdemokrater och vänsterpartister var tysta gällande detta. Vad hände med den så kallade sociala pelaren som man var starkt förespråkare för? Var det ytterligare en pseudodebatt?
Marknadsskolan
I dagarna har det kommit ut en bok om friskolereformen. Där bekräftas det vad kommunisterna alltid sagt, att alla i riksdagen är skyldiga till plundringen och krossandet av en gång i tiden kanske den bästa offentliga skolan i den kapitalistiska världen. Och i sedvanlig apologetiskt ton tvår politikerna från den tiden sina händer.
Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15