Stefan Ingves slutar som Riksbankschef

Categories :
Stefan Ingves slutar som Riksbankschef efter sjutton år. Samtidigt ökar inflationen och röster från arbetsköparna börjar ventilera om att det är viktigt att arbetarklassen håller igen. Arbetarrörelsen har i sin tur varit märkligt tysta när det gäller ökade lönekrav snarare vill man att man inte ska använda ränteverktyget för att stimulera ekonomin och se om man kan sänka inflationen där igenom. En sådan åsikt är väldigt märklig när det så kallade märket bygger på två saker, normerande industrilöner och aktivt inflationsbekämpning. Kan det vara så att det vi ser är slutet på märket som lönenormerande?
Dagens Arena har publicerat en artikel av Mats Wingborg som beskriver om hur borgerligheten pumpar in pengar i olika tankesmedjor för att svartmåla socialdemokrater. Uppenbarligen har de nästan tio gånger mer pengar att röra sig med till skillnad från de socialdemokratiska. Är det något nytt och är det enbart moderater som bedriver propaganda och sossar talar alltid sanning?
Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna via Facebook