Klartecken till terroralliansen NATO

Categories :
Etiketter: ,

NATO – frågan fortsätter efter att Erdogan har gett klartecken gällande ett svenskt medlemskap. Vännerna till krigsalliansen kunde inte låta bli att jubla och likaså Svenskt Näringsliv som hörde kassaapparaterna klinga. Men det visade sig att det inte var så enkelt. Det finns fortfarande en stor osäkerhet eftersom det turkiska parlamentet ska ratificera överenskommelsen, något som Radio Kommunist nämnde förra veckan. Samtidigt har koranbränningarna satt litet käppar i processen. Det finns nu krafter som återigen vill se över lagstiftningen kring yttrandefriheten för att ackommodera Turkiet. Dagens program kommer att ta upp frågan och förklara vad ett polistillstånd är för något och vad det skulle innebära om diverse journalister får som de vill.

Bankernas profiter svämmar över, fattigdomen ökar

Rapporter kring bankernas profiter har nu kommit. Det visar sig att de gör rekordvinster samtidigt som arbetarklassen får det allt svårare att klara av sin vardag. Swedbanks VD, Jens Henriksson, svarar följande på frågan:

– Jag förstår att många människor har det tufft i dagens läge. Och då tycker jag att det är viktigt med lönsamma banker. Det gör att vi kan använda vinsterna till att låna ut, till att förbättra hur vi jobbar inom banken och effektivisera och dessutom är det en bra buffert om det blir en sämre ekonomisk utveckling.

Svenskarna skall leva på lån

Med andra ord så anser Henriksson att en redan bland de högst belånade folken i världen ska låna ännu mer för att klara av vardagen. Det enda kapitalismen klara av ge det arbetande folket är ruin och förtida död. Är det inte dags att vända ett nytt blad genom socialismen?

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook