Dagostar och Vänsterpartiets anti-kommunism

Categories :

Med vana trogen tillfrågades Vänsterpartiets ordförande om partiets historia. Och med vana trogen svarade hon att det var fruktansvärt att man stött realsocialismen rent historiskt. Detta har varit synonymt med vänsterpartiet under decennier, att alltid be om ursäkt. Vad som också är synonymt är att de plockar russinen ur kakan. Vid varje berättelse om deras parti lyfter de fram alla reformer som de genomfört under sin historia och klappar sig stolt på bröstet. Problemet är att alla dessa reformer genomfördes mer eller mindre innan -77 det vill säga innan den sista stora splittringen som ägde rum. Det visar deras hycklande inställning till deras partihistoria. Ända sedan dess har partiet gjort allt för att vara så kallat regeringsdugligt och därmed varit villiga att kompromissa bort alla principer. Hur kan de påstått vara mot socialdemokraternas politik när de godkänner den och till och med söker att ingå i en framtida regering?

Korruption bland partierna

Det har undgått få att i veckan har det avslöjats att 5 av de 8 riksdagspartierna är villiga att kringgå reglerna gällande partibidrag. Extra bestickande är att Liberalerna kontaktat en anställd på Timbro, kapitalets viktigaste tankesmedja för att runda reglerna. Med tanke på partierna eviga raljerande om brott och straff så kan vi se att de verkar leva i ett parallellt universum, det som gäller för de arbetande gäller inte för dem.

Bedrägeriet med elmarknaden

Vänsterpartiets förslag om att Sverige ska först få tillgång till elen innan den exporteras vidare har väckt ont blod. Aftonbladets skribent Susanna Kierkegaard menar att det är ett utslag av nationalism och anklagar Vänsterpartiet att gå Putins ärende. Men inte ett ord om att hon går el monopolens ärenden och skyddar deras profiter, profiter som alstras av deras plundring av elkonsumenterna.  En plundring som alla riksdagspartierna blundar för när de nu föreslår olika subventioner på elen. Och vi har en energiminister och en statsminister som inte dar sig för att ljuga om orsakerna till elpriset, utan tvärtom de jobbar intensivt för att hjälpa elproducenternas fortsatta plundring. Där har de lydig drabant med Kierkegaard som också går kapitalets ärenden genom att dölja de verkliga orsakerna till närmaste kriminella elpriserna.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook