Nolltillväxtscenario eller ekomodernism

Categories :

När det diskuteras miljöpolitik så brukar man handla i nolltillväxtscenario eller ekomodernism. Den ena premissen kritiserar en evig tillväxt som endast leder till en miljökatastrof och den dra premissens utgångspunkt är endast teknologisk utveckling kan lösa frågan om miljön. Dagens program kommer att försöka bena ut svagheterna hos båda premisserna. Det kanske är så att det saknas något när det här kommer på tal.
Idag har vi mer eller mindre fått klart med regeringsbildningen även om det dröjer tills måndag då det ska bli officiellt klart. Redan idag börjar molnen hopa sig kring Kristersson. Det står klart att Sverigedemokraterna är det ledande partiet eftersom det är de som fått i princip genom allt de velat. Den stora förloraren är helt klart Liberalerna där redan idag flera riksdagsledamöter säger sig att komma rösta mot en del av förslagen. Än viktigare är det liberala ungdomsförbundets ställningstagande där de lyfter fram att villkoret för deras deltagande i valrörelsen var att partiet inte skulle förhandla bort visa frågor. Landsmötet, liberalernas högsta beslutsfattande organ, godkände villkoren och nu visar det sig att man har gått emot alla löften. Hur kan det komma sig?
Lyssna på Radio kommunist för att få svaret!

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook