Ny regering, gammal politik

Categories :

Den nya regeringen har nu tillträtt och genom regeringsdeklarationen kan man dra vissa slutsatser. Fler repressiva lagar och storsatsningar på militär och polis. Är skillnaderna verkligen så stora mellan denna och den avgående regeringen som flera politiska skribenter vill få det gällande eller ser vi en trend, inte bara i Sverige utan också internationellt oberoende vem som sitter vid makten?
Genom Oxfams siffror kan vi se hur förmögenhetskoncentrationen ökar, att miljöomställningen är inget annat än ett bidrag till kapitalet. Vad kan det arbetande folket göra i en sådan situation för att förändra den verklighet som kapitalet påtvingar oss genom svängdörrarna mellan borgarklassen och parlament.
Reaktionen älskar kulturkanon men hur går det ihop med bland annat nedläggningar av bibliotek och avgifter till museer?

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook