Den nya LAS-lagen skulle förhindra hyvlingar

Categories :
Etiketter: ,

Den nya LAS-lagen skulle i praktiken förhindra hyvlingar. Det visar sig att lagen är tandlös mot ett sådant beteende. Eftersom arbetsköparna kan runda lagen genom att man hyvlar alla på en arbetsplats. Det är vad HM har gjort. När lagen skulle genomföras så varnade kommunisterna för att den fackliga ledningens påstående var en lögn, nu är det fakta. Hur kan en försämring av anställningsskyddet vara en förbättring av anställningsskyddet var frågan vi ställde. Det visar att kommunisterna som vanligt hade rätt. Kommer den fackliga ledningen kalla till stridsåtgärder för att förändra läget. Eller kommer man istället som brukligt gå kapitalets ärenden? Den frågan borde varje arbetare ställa sig.


El – cirkusen fortsätter

El – cirkusen går uppenbarligen in i en ny vända. Det visar sig att regeringen har struntat i att sätta ett tak på elbolagens vinster och har därmed gått miste om miljarder. Kan det vara så att man är angelägna att garantera bolagens vinster? Kommunisterna säger alltid att all politik är klassbaserad. Det vill säga att den gynnar vissa intressen som existerar i samhället och det är tydligt i detta fall?

Repressionen ökar återigen

Samtidigt som Assange hotas med livstidsfängelse så ska Sverige återigen lägga fram nya lagar gällande repression. Inte nog med att man nu ska få avlyssna folk utan misstanke, nu skall det också bli lagligt att avlyssna barn. Nu söker man efter vägar för att straffa enskilda journalister som arbetar på public service. Det räcker uppenbarligen inte med att straffa den ansvarige utgivaren. Vad är poängen med public service om man inte längre får rapportera om brister och fel i myndighetsutövningen?

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook