Kamp för kollektivavtal

Categories :

Kampen mot Teslas vägran att skriva kollektivavtal med sina anställda fortsätter. För att sätta hårt mot hårt har facken nu utlyst sympatistrejker vilket irriterar arbetsköparna, Svenskt Näringsliv och deras apologeter på diverse ledarsidor runt om i landet. De talar om proportioner och risken för att Tesla lämnar landet om det fortsätter. Vad de inte pratar om är arbetsköparnas rätt till att genomföra lockouter. Rätten till sympatistrejk var något som arbetsköparna ville ha kvar när Saltsjöbadsavtalet skrev. Anledningen var att de ansåg att rätten till lockout var så pass viktig att de var villiga att kompromissa på denna punkt.

Desperata Israelvänner

Desperationen hos Israelvännerna blir allt större. Eftersom de får allt svårare att försvara sina ställningstaganden måste bruka rena falsarier. Senast ut från trollfabriken är kryptofascisternas favorit, Hanif Bali, med sitt påstående att kritiken som lyftes mot Statsminister Kristersson på sitt öppna möte var organiserat av kriminella. Att Bali pratar strunt är inget ovanligt men att tidningar Svd och Expressen hängde på okritiskt visar desperationen kring frågan. Vad varje sund arbetare bör fråga sig är vad kan de mer ljuga om?

Svarta gänget

Repressionen fortsätter att öka i Sverige. Det svarta gänget som idag styr Sverige har nu börjat precisera vad de menar med bristande vandel i samband med rätten att få stanna i landet. Nu gäller det allt ifrån skulder till åsikter som de anser är oförenliga med svensk demokrati. Menar de åsikter som inte stämmer överens med deras egna?

Marknadsfundamentalism i Miljöpartiet

Miljöpartiet har alltid haft stort inslag av marknadsfundamentalism i sina program och deras senaste kongress bekräftar det. Partiets nya inställning till NATO kan i bästa fall ses som hycklande där man säger att man ska påverka inifrån drivandes sin freds och nedrustningslinje. Likadant är det med deras ändrade syn på kärnkraften, det är inte staten som ska ta politiska beslut utan det är marknaden som ska bestämma dess vara eller icke vara. Med andra ord, krigsprofitörerna ska garantera freden och ska påverkas att nedrusta, det vill säga tjäna mindre profit och klimatfrågan ska lämnas över till klimatbovarna. Det är inget annat en status quo.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook