Militär upprustning betalas med social nedrustning

Categories :

Konturerna kring NATO-frågan börjar bli tydliga desto mer tid som går. Finansieringsfrågan togs aldrig upp när pseudodebatten rasade i svenska medier. Men nu har frågan börjat diskuteras. Bombvänstern i form av journalister och socialdemokrater vill att man ska låna för utbyggnad av försvaret. De förstår att genom att skjuta på räkningen kan man komma ifrån frågan om social nedrustning. Moderaterna däremot är kloka nog att vältra över problemet på en eventuell socialdemokratisk framtida regering och när de sedan regeringsmakten skiftar kommer de genomföra en budgetsanering. Oavsett hur man gör kommer det att leda till militär upprustning som kommer i form av social nedrustning. Det är något som båda politiska blocken är överens om. Hur det ska gå till är en annan diskussion. I en verklig debatt som resulterat i en folkomröstning hade detta varit en av de brinnande frågor som diskuterats. Kanske är det så att det är därför man vägrade hålla en sådan.

Politiker och kapital i samma båt

Kopplingen mellan politiker och kapital är ett välkänt tema. I Sverige vill man framställa detta som en anomali när det väl sker men lobbyism är något som man ägnar sig åt lika mycket här som till exempel i USA. Senast i raden är Jenny Lindhal, tidigare Ung vänsters ordförande och en gång i tiden rasande radikal. Hon har nu gått över till moderatstyrda Kreab där hon ska påverka sina partikamrater och andra i rätt riktning. Lenin skrev en gång att de imperialistiska makterna använder sin överskottsprofit från utlandet till att muta arbetarledare.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook