Första maj

Categories :
Etiketter: ,

På första maj sträcker sig en oavbruten kedja sig runt om världen. Arbetarklassen går hand i hand, oberoende nationalitet eller kön. I ett tåg eller står lyssnande på tal som hålls någonstans på vår planet. Det är ett mäktigt prov på internationell solidaritet. Det finns inget liknande.

Men det finns de som hatar första maj

De som påstår att det är en överspelad dag. De agerar på detta vis eftersom de fruktar arbetarklassens styrka och solidaritet. Vi kommunister ser första maj som en internationell kampdag. En dag där hur svår den egna individuella eller nationella situationen är så förstår man att man aldrig står ensam. Även om en människa skulle stå ensam på ett torg så förstår denna person att det står miljontals bredvid. Från denna realisation hämtar vi styrka och genom denna styrka kan vi skapa en ny värld.

De största demonstrationer

Malmö kommer se de största demonstrationer som hållits i staden under Eurovison. Det handlar om folkmordet som bedrivs i Gaza. Palestinierna mördas under de mest brutala former medan Israel får sjunga i Malmö.

Eurovisionorganisationen mot väggen

När folk har ställt Eurovisionorganisationen mot väggen om varför Israel får tävla när Ryssland är förbjudna får man höra märkliga retoriska kullerbyttor. Samtidigt som detta pågår har USA hotat domstolen i Haag om det börjar efterlysa israeler kommer man slå till stenhårt mot domstolen. Kommer man klara av att stå emot eller kommer man att böja sig för USA och därmed förlora all trovärdighet? Det kommer framtiden att utvisa.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook