Solidaritet med Palestina

Categories :

Bland de största demonstrationer som hållits i Malmö genomfördes igår den 9 maj. Det var ett uttryck för den vrede som varje fredsälskande person känner i relation till Gaza – kriget. Antalet deltagare var ca 20000 till 25000. Det absurda påståendet att det skulle vara hälften kan inte tas på allvar. Avsikten att skriva ned siffrorna är att utomstående ska tro att avskyn gentemot Israels nu pågående folkmord är mindre än vad som påstås. Dessutom hölls andra demonstrationer så den totala siffran är högre.

Vredens och glädjens dag

Det måste sägas att även om det var en vredens dag så var det samtidigt en glädjens. Det är glädjande att se arbetare, ungdomar och pensionärer av olika nationaliteter enas i praktisk solidaritet. På grund av detta måste man naturligtvis mistänkliggöra demonstranterna med legio artiklar i borgerlig press. Om de inte är antisemiter så är det orättvist om den israeliska sångerskan ska behöva stå ut med burop.

Hyckleri

Det sistnämnda är en smula lustigt med tanke på vad människor från Ryssland behövt stå ut med de senaste åren. Samma skribenter som pratar om orättvisa i detta läge har inget emot eller har inte sagt något när flera idrottare och kulturpersonligheter har utsatts för pennalism och att de måste ta avstånd från Putin. Men det är klart, den ene är en handelspartner och den andre är en rival om världsmarknaderna. Det är det här scenariot som bidrar starkt till den vrede som folk känner, att de ser väst hycklande inställning och att de gör skillnad på folk och folk

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook