Postnord i snigelfart – sparkar 1 000 arbetare

Categories :
Etiketter: , , ,

Postnord skall sparka 1 000 man men behåller förmodligen direktörerna så de kan fortsätta att lönedumpa för transportörer. Förmodligen kommer att avskedanden ske i Sverige därför i Danmark har de anställda i Postnord rätt till tre års avgångsvederlag till skillnad mot Sverige där arbetsköparna gnäller över lag om anställning, som i bästa fall kan ge en ersättning under sex månader. LAS som man påstår hotar den svenska konkurrenskraften.

Bankernas rekordprofiter som de skaffat sig genom statsstöd och styrning av bostadsmarknaden för att genera profiter. Vi kräver en statlig bostadsbyggnadsbank och avskaffande av de privata bankmonopolen genom förstatligande.

Och en del annat, som arbetskraftsinvandring, gör facket till en kamporganisation och pensionerna.