Världen har gått i kras

Categories :
Etiketter: ,

Det kan inte undgå någon att världen har gått i kras. Varje dag kan vi läsa om hur allt blir sämre och dyrare. De äldre får inte den hjälp de behöver efter ett helt arbetsliv som slitit ut dem och de yngre kan inte få en bostad samt har det svårt att finna en meningsfull sysselsättning. Krig har blivit vardagsmat även om det emellanåt gör oss upprörda och vår utveckling har nått ett sådant skede där vår existens är hotad på grund av miljöförstörelse. Vad är lösningen på dessa frågor? Det finns de som tror att saker löser sig själv om vi struntar i dem och de finns de som inte kan se någon utväg. Kommunisterna är de enda som har lösningen

Kapitalismen är problemet

Om kapitalismen är problemet då måste vi eliminera problemet. Men, säger vissa, den kan reformeras och göras bättre. Det är sant att vi inte lever i exakt samma situation som på 1800-talet men rättigheterna kom inte från borgarklassen utan från arbetarklassens kamp med ett framtida mål i sikte, socialismen, även om dess ledare många gånger stod närmare deras förtryckare än de förtryckta. När väl arbetarklassen övertygades av dess förrädiska ledare om att överge sitt huvudmål, att befria sig från det kapitalistiska förtrycket, det var då borgarklassen slog tillbaka, stärkte sina ideologiska positioner och gick på offensiv.

Socialismen är ingen utopi

Socialismen är ingen utopi utan en konkret verklighet som kräver uthållighet och organisering. Lösningen på Palestina-frågan går genom socialismen. Men istället för en förbrödring mellan folken hör vi fördömanden samtidigt som vi säljer vapen till de som massakrerar. Alla gnäller över miljön men vem är det som äger produktionsapparaten? Vem är det som äger bostäder och hus och vem är det som förvägrar de äldre en värdig ålderdom? Är det kommunisterna genom arbetarklassens som har makten eller är det borgarklassen genom dess representanter i riksdagen? Svara ärligt på frågan och svaret kommer uppenbara sig för dig, vad som bör göras.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook