Borgarnas ”sunda förnuft”

Löss i den röda fanan

Categories :

Vi börjar med att diskutera flykting och integrationspolitik och dess orsaker. Vår utgångspunkt är att det i Malmö uppstått ett ”nytt parti”, men är ett parti som bygger på gamla idéer. Idéer som borgarnas ”sunda förnuft” lanserade för ca 100 år sedan, och bygger på kapitalets oinskränkta makt.

Partiet vill integrera flyktingar och invandrare genom att lära dem den borgerliga demokratin. En demokrati som bygger på minoritetens förtryck av majoriteten, och vakthållning om den privata äganderätten till produktionsmedlen.  Mot detta ställer kommunisterna majoritetsstyre genom att arbetarklassen tar makten. Vi ”hederliga” människor vill avskaffa borgarnas rätt att plundra arbetarklassen och låta arbetarklassen få makt över hur rikedomarna skall fördelas.

Ett lyssnarbrev från en tidigare SD-are får också uppmärksamhet, ett brev som borde ge många en tankeställare.

Vi fortsätter med kommentarer kring den pågående avtalsrörelsen. Där arbetsköparna nu går ut och kräver lönesänkningar för att rädda sina profiter. De gör det med hänvisning till den internationella konkurrensen och kapitalismens kris. Vi ser också på konsekvenserna av de pågående processerna med försämringar i lagen om anställningsskydd innebär.

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.

Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15