Palmemordet, LAS och social nedrustning är teman i dagens program


Categories :

Vi börjar med Palmemordet där mördare skulle avslöjas i veckans presskonferens. Presskonferensen blev i det närmaste ett antiklimax, mördaren var död och bevisen var enbart indicier, inga konkreta bevis kunde levereras. Utredningen höll samma klass som många av de konspirationsteorierna som under åren har levererats. Att Palmemordet var en konspiration är det nog inte många som tvivlar på, en konspiration lett av fiender till fred och nedrustning där förmodligen delar av statsapparaten var inblandade. Och har förmodligen även ett samband med den så kallade Boforsaffären i mitten av 1980-talet, Bofors smugglade vapen till krigförande länder. Krigsmaterialinspektören Algernon blev inte skjuten utan råkade snubbla framför ett tåg vid T-Centralen i Stockholms tunnelbana den 15 januari 1987. Algernon skulle hamnat i en lojalitetskonflikt efter ett möte med Nobel Industriers koncernchef Anders G. Carlberg. Och han stod på god fot med Bofors verkställande direktör Martin Ardbo. Algernon var en nyckelperson i utredningen av Boforsaffären och det är förmodligen inte många som ser hans frånfälle som en olycka eller självmord. Snarare ett sätt för krigsmaterialindustrin att kunna fortsätta profitjakten, då finns det inga brott man inte är beredda att begå.

Social nedrustning

Vi fortsätter med den socialnedrustningen som planeras i Burlöv. Burlöv är en av de kommuner som sticker ut med många döda på äldreboenden. Men också genom en stor del timanställda på äldreboenden och hemtjänst. Trots detta planerar man nu för sänkt bemanning och fler timanställda, man skall spara in ca 9 miljoner på dessa grupper. Hur de skall återta de 14 miljoner man förlorat på aktiespekulation med lånade pengar ger man inga anvisningar om. I Burlöv styr Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet med stödpartiet Sverigedemokraterna.

Dessutom en del om LAS och hur man nu vill degradera det arbetande folkets avgörande insats för att bygga det välstånd vi har Sverige. Arbetsköparna har enbart vegeterat på detta arbete, och skulle lätt ersättas av avlönade tjänstemän.

Kampen för socialism är en nödvändig förutsättning för mänsklighetens framåtskridande, socialism eller barbari, så står fortfarande frågan.

Kontentan, kämpa och erövra socialismen, fyll dina drömmar med konkret innehåll.

Kom med i kampen och stärk den kommunistiska rörelsen.

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu

Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15