Fackliga frågor och statligt våld

Kamp för socialismen

Categories :

Arbetsköparna rasar för att de inte kan komma överens med Byggnadsarbetarförbundet om tiden för förlängning av det nuvarande avtalet. Konflikten gällde om byggavtalet skulle förlängas till den 31 oktober som Byggnads föreslog eller den 30 november som arbetsköparna vill. För detta tar de enfaldiga arbetsköparna till brösttoner och påstår att byggnads inte tar sitt ansvar under den rådande pandemin. Syftet för arbetsköparna är att lyfta sina profiter genom att vägra ett nytt avtal under 2020.

Pöbeln reagerar

Mats Åkerlind, förhandlingschef på Byggföretagen.

– Jag är skitförbannad. Folk dör därute. Alla står tillbaka. Även vårdpersonal. De har inte fått avtalshöjningar, jobbar dygnet runt och sätter sitt liv på spel. Så har vi byggnadsarbetare som vägrar göra det. Det är fan inte klokt, sa han till Arbetet.

Tydligt är att byggförbundet arbetar för att folk skall sätta sina liv på spel för att dessa parasiter skall leva flott på andras arbete.

Höjd kapitalskatt och skattepolitik är en annan fråga som diskuteras i dagens program. Den höjda kapitalskatten skulle inte med det nuvarande skattepolitiken drabba de rika och monopolföretagen. Dessa skulle fortfarande ha möjlighet att ha sitt kapital och vinsterna av detta i skatteparadis.

Vi avslutar med det statliga våld som utövas mot medborgarna i alla kapitalistiska länder mot främst arbetarklassen och etniska minoriteter.

Inför ”nationaldagen” vill vi påminna om vad Axel Danielsson skrev den 4 januari 1895 i tidningen Arbetet:

”Men kan en socialdemokrat älska våra strömmars brus, så länge den elektriska kraften i vattenfallen är privategendom, älska bäckarnas språng, så länge endast strändernas ägare får fiska kräftor och högt betalande engelsmän meta laxöring, älska den mörka skogens dystra ljus, där baggbölarens yxa förjagat skogsnymfen och andra poesier, älska stjärnenatten, varunder en här av utplundrade proletärer hackar tänderna av köld och sommarljuset, i vars sken de få arbetar sig svettiga dag och natt? Kan han älska allt detta? Ja, han kan och bör älska det som ynglingen älskar sina drömmars mö, vilken han först måste erövra, eller vandraren sitt mål, som han endast kan nå på en lång och mödosam stig. På det sättet är jag patriot och väl även de flesta andra.”

Kontentan, kämpa och erövra socialismen, fyll dina drömmar med konkret innehåll.

Kom med i kampen och stärk den kommunistiska rörelsen.

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu

Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15