LAS-utredningen igen

Klassamarbete, nej tack

Categories :
Etiketter: , ,

Anledningen är LO representantskapets eniga beslut om att godta de förhandlingar som syftar till att ”modernisera” arbetsrätten och LAS. Den opinion och opposition som fanns inom de olika fackförbunden är nu borta, förräderiet är fullbordat. Skämmas borde de fackföreningsledare som vikit ner sig. LO och fackförbunden viker ner sig för att rädda regeringen Löfven och hans eftergifter åt reaktionen och kapitalet. Försämringarna har länge varit på arbetsköparnas önskelista och kommer förmodligen få allt de begär, sockrat med ”löften” om kompetensutveckling. En kompetensutveckling som de överhuvudtaget aldrig brytt sig om, de har föredragit att plundra fattiga länder på högutbildad personal. Vilket underlättats av statliga myndigheter som släppt all kontroll över hur arbetsköparna uppfyller sina åtagande gentemot de som lockats av deras anbud.

Målet är att stoppa protester mot arbetsmiljö och anställningsförhållande, protesterna kommer att stoppas genom att fackliga aktivister som kämpar för arbetarklassen.

Reformismen och kapitalismen går hand i hand och kommer aldrig lösa arbetarklassens grundläggande problem. Skall de lösas fodras den sociala revolutionen, där det arbetande folket tar hela makten.

Ring till studion, fredagar 18–19.00 telefon 040 43 70 70 om du vill fråga eller diskutera politik.

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu

Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15