Timvikariat och osäkra anställningsförhållanden

Timvikariat och osäkra anställningsförhållanden

Categories :

Timvikariat och osäkra anställningsförhållanden har under de senaste 20 åren ökat i en lavinartad omfattning. Förhållanden som drabbar 50 procent av den arbetande ungdomen, men även kvinnor i arbetarklassen drabbas hårt. Det innebär att många ungdomar inte får en möjlighet att skapa sig ett eget liv. De kan inte flytta hemifrån, ingen lägenhet skulle beviljas dem på grund av avsaknaden av ett fast arbete och inkomst. Kampen mellan arbetsköparna och arbetarklassen måste leda till en bättre organisering för en gemensam kamp för våra sociala rättigheter och därmed till en kamp för ett nytt samhälle.

Dessutom en del om striden om LAS, även inom Metall och Kommunal kommer nu protester mot deras anslutning till TCO:s och arbetsköparnas överenskommelse. Protesterna riktar sig även mot att facket skall tvingas kratsa kastanjerna ur elden för socialdemokraterna. En situation som socialdemokratin satte sig i genom januariöverenskommelsen när de lovade liberaler, centerpartister och miljöpartister att försämra anställningstryggheten för arbetarklassen.

Även frågan som nu aktualiseras i EU om minilöner diskuteras.

Organisera dig i det kommunistiska partiet, Sveriges Kommunistiska Parti.

Ring till studion, fredagar 18–19, telefon 040 43 70 70 om du vill fråga eller diskutera politik.

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu

Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15