NATO, Dödsfall på arbetsplatser och höga elpriser

Radio Kommunist

Categories :

Påståenden om NATO:s expansion har den senaste tiden florerat i olika medier. I borgar media påstås  att Gorbatjov och NATO aldrig kommit överens om att NATO inte fick expandera österut. Källan är en artikel som publicerades 2014 i tidningen ”Russian Beyond” där Gorbatjov svarar att man aldrig diskuterade frågan om expansion. Problemet med den framställningen är att det är vad man på engelska kallar quote mining, som på ett ungefär betyder lösryckt citat. Gorbatjov svarar på frågan att de inte diskuterade någon expansion i samband med återföreningen av de båda Tyska staterna DDR och BRD utöver att NATO inte fick stärkas i den nya förenade republiken, vilken fram till 2014 inte hade gjorts. Vill du veta sanningen? Den berättar vi i Radio Kommunist!

Dödsfall på arbetsplatser

44 människor miste livet på jobbet i Sverige förra året enligt den statistik som finns. Det är en kraftig ökning sedan 2020, då 27 personer miste livet. Lastbilar, truckar eller mobila maskiner som hjullastare var inblandade i närmare hälften av arbetslivets dödsolyckor 2021.

Ingen ska behöva dö på sin arbetsplats.

Vi fortsätter litet om elen

Ska skattebetalarna garantera Elproducenterna skyhöga profiter, eller finns där en annan möjlighet att garantera el till ett pris som inte behöver subventioneras? Kan vi skylla de höga elpriserna i Sverige på ryssarna?

Vårt telefonnummer till studion är 040 69 28 384, ring om du har frågor eller synpunkter eller mejla radio@kommunist.se

Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Glöm inte Kampfonden PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15