En månad med ny regering

Categories :

Om en vecka har den nya regeringen styrt Sverige i en månad. Många hade nog väntat sig en rivstart med att genomföra alla de förändringar som utlovades av regeringspartierna och deras stödparti Sverigedemokraterna. Sänkta bränslekostnader var ett av löftena, men av det blev det knappt en tummetott. Det blide ingenting som skräddaren sa, eller vad skall man kalla en sänkning av bensinpriset för en resa till Stockholm med 7 kronor, har man en diselbil blir det ca 17 kronor billigare. Bensinen och dieseln kostar fortfarande 21 respektive 27 kronor litern.
Samma väg gick det för elpriserna fortfarande finns inga beslut om hur de gamla elpriserna skall kompenseras, eller hur det skall bli den kommande vintern. Men de fyra-fem el – monopolen skall fortsätta hösta in skyhöga profiter på att exportera el på en marknad som uppenbarligen inte fungerar.

Ytterligare en rivstart
Var den grundlagsändring som påbörjades under våren och nu skall slutföras.
En förändring som skall angripa yttrandefriheten och pressfriheten. ”Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Sverigedemokraterna och Miljöpartiet har alla avböjt att kommentera sitt stöd för lagändringen.
Det här beslutet angriper en av demokratins grunder, självaste yttrande- och tryckfriheten. På tisdagen, när alla var upptagna av regeringens budget, hann Konstitutionsutskottet ändå med att hantera och säga ja till lagändringen. Det går inte att respektera folkvalda som gör så. Tvärtom blir de bevis på att politikerförakt kan vara mycket väl underbyggt och motiverat.
En del annat i programmet
Löner, Hyror, SJ och har en fackförening rätt att bestämma vilka medlemmar man vill ha.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook