Ukrainska missiler dödar i Polen

Categories :

Kriget i Ukraina tog en obehaglig vändning när en missil slog ned i Polen och dödade två människor. Det var en hel del skribenter som anklagade Putin för att attackera polen. Värre var att Zelenskij insisterade att det var en medveten attack från Ryssland. Det skulle innebära att NATO skulle dras in i kriget, något som den Ukrainske presidenten inte har något emot. Men mer sansade personer lugnade ner läget och nu verkar det som det är en ukrainsk missil är skyldig till dådet. Vad som är intressant i läget är att sprickan mellan Zelenskij och krigets uppbackare, framför allt USA börjar nu börjar blottas.
Den så kallade spionerilagen har nu klubbats igenom i Riksdagen där tillägget är att det är förbjudet med ”röjande av hemlig uppgift i internationellt samarbete” som ”kan skada Sveriges förhållande till någon annan stat och mellanstatlig organisation”. Kan det innebära att ett avslöjande som missilen kan förbjudas i framtiden?
En artikel som publicerades i tidningen Arbetet, skriven av en gruvarbetare, lyfter fram kravet på kraftiga löneökningar och anklagar ledarskiktet i LO för svek gentemot dess medlemmar. Här på Radio Kommunist kan vi inte göra annat än att instämma. Än mer beklämmande blir det när man ser att i övriga Europa har arbetarklassen tagit till kamp istället för att i flera fall lyssna på det byråkratiska ledarskiktet i arbetarrörelsen. En lärdom som vi i Sverige bör ta till oss.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG: 636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook